Tehno
PRVORAZREDNA ESTETIKA UZ IZVRSNE PERFORMANSE

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s Devialetom
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Prigodom globalnog predstavljanja Huaweijeve serije pametnih telefona P40 kompanija je predstavila i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te pametne naočale Gentle Monster x Huawei.


Huawei Sound X proizvod je koji ima za cilj revolucionirati high-end audiotehnologiju, sa zvukom koji ostavlja snažann dojam na slušatelje. Kao prvi Huaweijev vrhunski bežični zvučnik, Sound X pruža prvorazrednu estetiku uz izvrsne performanse, što je prepoznao i žiri iF Design nagrada za 2020. godinu.


Sound X dizajniran je tako da olakšava besprijekornu interakciju s pametnim uređajima u blizini slušatelja, a suradnja s Devialetom, jednom od vodećih svjetskih tvrtki koje proizvode Hi-Fi uređaje, korisnicima jamči jedinstveno audioiskustvo.


Huawei Sound X dolazi opremljen Devialetovom patentiranom tehnologijom za obradu signala SAM (Speaker Active Matching) i simetričnom strukturom Push-Push, koja vjerno reproducira glazbu, s velikom usmjerenošću na detalje. SAM donosi učinkoviti algoritam kompenzacije koji je sposoban prilagoditi izlazni signal kako bi odgovarao specifičnim karakteristikama zvučnika i minimizirao distorziju zvuka. S druge strane, struktura Push-Push postavlja dva snažna zvučnika simetrično, tako da se pozadinske valne vibracije međusobno poništavaju.


Velik broj bežičnih zvučnika namijenjenih kućnoj upotrebi velik je i neugledan zbog nastojanja da se postigne snažan bas. Huawei Sound X rješava taj problem i isporučuje 60 W prodorni bas kroz dvostruke subwoofere, zadržavajući istovremeno kompaktnost i prenosivost u svakodnevnoj upotrebi. Sound X reproducira zvuk preko Wi-Fi-ja, a tim procesom dolazi do znatno manje kompresije podataka i manje problema s latencijom. Također, uređaj omogućuje napredne opcije povezivosti s uređajima na EMUI-ju 10.1, poboljšavajući korisničko iskustvo, a omogućena je i funkcija Huawei Share.


Predstavljena je i kolekcija pametnih naočala za proljeće/ljeto 2020. Gentle Monster x Huawei. Nove pametne naočale sada izgledaju još bolje, a njihova je tehnološka strana još impresivnija. Nove pametne naočale omogućavaju niz funkcionalnosti, među kojima su i pokretanje reprodukcije glazbe, uspostava poziva, pokretanje glasovnog asistenta i brojne druge opcije. Pametne naočale Huawei Eyewear podržavaju pametnu detekciju nošenja, stereo visoke razlučivosti i NFC bežično punjenje. M.R.
Najčitanije iz rubrike