Novosti
KORONAVIRUS U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI

Potvrđen pozitivan test i za treću osobu
Objavljeno 2. travnja, 2020.

POŽEGA - Na području Požeško-slavonske županije tri su osobe koje se oporavljaju od koronavirusa, potvrđeno je na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite. Samo jedna nalazi se u Općoj županijskoj bolnici Požega. Riječ je o starijoj ženi koja se, prema riječima dr. Ante Vitalije, epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo, osjeća dobro i stanje joj je stabilno. Druge dvije osobe imaju izrazito blage simptome i nalaze se u izolaciji u svojim domovima. Riječ je o policijskom službeniku i o kćeri hospitalizirane žene. Procjenjuje kako broj oboljelih ne bi trebao rasti, budući da je proteklo 13 dana od posljednjeg radnog kontakta oboljele, a svi oni su testirani i nitko nije pozitivan na virus.

Kako je rekla Ivana Radić, voditeljica Službe policije, na području Požeško-slavonske županije je oko četiri stotine osoba u samoizolaciji, nad kojima je izvršeno 640 provjera, uz 92 dojave građana. Građani se većinom ponašaju disciplinirano, ali je za njih 21 potvrđeno kršenje mjere samoizolacije. I dalje se provode kontrole prometa, u kojima 64 osobe nisu imale propusnicu. Dodala je kako se policajac, kojemu je potvrđen koronavirus i koji se nalazi u samoizolaciji, dobro oporavlja od lakših simptoma bolesti.

U vrijeme predstojećih uskršnjih blagdana očekuje se veći broj dolazaka osoba koje nisu trenutno na našem području, stoga je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević apelirao na sve sugrađane da se ne ustručavaju te osobe prijaviti, ukoliko vide kako krše mjeru samoizolacije. B.S.T.

Možda ste propustili...