Novosti
VARTEKSU VEĆ ODOBRENA

Đuro Đaković traži potporu za isplatu minimalca
Objavljeno 2. travnja, 2020.
Uprava Varteksa izvijestila je u srijedu da je tom poduzeću odobrena potpora za isplatu minimalnih plaća radnicima u ukupnom iznosu od 9,2 milijuna kuna, a potporu je zatražila i Đuro Đaković grupa.


Kako se navodi u Varteksovoj obavijesti, odobreni iznos Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za sufinanciranje očuvanja radnih mjesta iznosi 9,2 milijuna kuna, što predstavlja sto posto troška neto minimalne plaće od 3.250 kuna mjesečno po radniku, a odnosi se na plaće za ožujak, travanj i svibanj. Zahtjev za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta podnijela je i Đuro Đaković grupa, a planira se i predaja zahtjeva Poreznoj upravi za odgodu plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja. "Ako se trenutačna situacija produlji, za očekivati je sve veće poteškoće u nabavi proizvoda i usluga, a samim time i snažnije poteškoće u procesu proizvodnje", ističu iz slavonskobrodske tvrtke. Iz Đure Đakovića izvijestili su da je niz projekata na domaćem i inozemnom tržištu u dogovoru s naručiteljima stavljeno na čekanje, a zastao je i niz pregovora o potencijalnim budućim poslovima. Negativni utjecaj pandemije, kako ističu, vidljiv je na cijeli lanac nabave, a samim time i na proces proizvodnje.


Trenutačno grupacija raspolaže sa zalihama određenih proizvoda koji za sada omogućuju proces proizvodnje smanjenim kapacitetom, ali sve više ističe se problem transporta određenih proizvoda zbog važećih mjera, ističu iz Đure Đakovića.
Iz Cromarisa, tvrtke iz sastava Adris grupe, kazali su kako su očekivane negativne posljedice na poslovanje zbog pandemije korona virusa, a razmjeri štete ovisit će o trajanju pandemije. Cromaris, naime, više od 80 posto svojih proizvoda izvozi, od čega najviše u Italiju. "Zbog koronavirusa očekivane su negativne posljedice i na naše poslovanje. Razmjeri štete ovisit će, naravno, o trajanju ove pandemije", navode u odgovoru na Hinin upit. Napominju i kako se suočavaju s logističkim poteškoćama, kao i s pritiskom na potražnju na pogođenim tržištima. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJKO ZUBČIĆ, RAVNATELJ KBC-A OSIJEK, U BORBI ZA JOŠ JEDAN MANDAT

Nakon koronavirusa gradnja nove bolnice čini se laganom

2

JE LI ŠEF SDP-A SPOSOBAN ZA DRŽAVNU FUNKCIJU?

Nepoznavanje osnovnih činjenica kompromitira Davora Bernardića

3

ZAVRŠETAK SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Maturanti: Godinu ćemo pamtiti po svemu onom što nismo imali