Osijek
NE MOŽE IH ZAUSTAVITI NI EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

Redovi pred bankama zbog mirovina
Objavljeno 2. travnja, 2020.
Ni epidemija koronavirusa nije uspjela promijeniti neke navike kod naših sugrađana. Umirovljenici, a i oni čiji su računi u blokadi, pohitali su jučer pred banke da bi podigli svoj novac, s obzirom na to da neke bankarske ustanove prvog radnog dana u mjesecu isplaćuju mirovine.

Već u sedam sati ujutro stvorili su se redovi ispred nekoliko banaka, a najveće gužve zamijećene su ispred Raiffeisen banke na korzu te u Ulici Hrvatske Republike. I dok su se neki pridržavali propisane sigurnosne udaljenosti i izbjegavanja socijalnog kontakta, pojedini građani vrijeme čekanja kratili su u razgovoru stojeći preblizu jedan drugome, dovodeći u opasnost od zaraze i sebe i druge. Red se stvorio i ispred Hrvatske poštanske banke, iako su Hrvatske pošte odlučile kako će bez naknade dostaviti mirovinu umirovljenicima koji imaju otvoren račun u toj banci.

Zato treba ponoviti kako se zahtjev može uručiti na nekoliko načina: pozivom na broj 072 303 304, elektroničkom poštom: info@posta.hr; obrascem: https://obrasci.posta.hr/isplata (link će biti aktivan od 1. travnja), ili direktno u dogovoru s lokalnim poštarom. “U obrascu će se, osim svih obveznih polja, naznačiti i iznos za dostavu. Nakon zaprimanja obrasca bilo kojim od navedenih kanala, Hrvatska pošta vrši autorizaciju s Hrvatskom poštanskom bankom te se organizira dostava novca putem poštara uz pripadajući nalog. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike