Regija
PRI KRAJU JEDAN OD NAJVEĆIH PROJEKATA VIROVITICE

Novi trg bit će mjesto za odmor i druženje mladih
Objavljeno 2. travnja, 2020.
VIROVITICA

U tijeku su završni radovi na novom trgu između Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma Virovitica. Riječ je o posljednjoj fazi gradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a služit će kao pristup dvorani te mjesto za okupljanje i razonodu djece. Ukupna vrijednost cijele investicije zgrade škole, trodijelne školske sportske dvorane i trga iznosi više od 83 milijuna kuna.

- Trima odgojno-obrazovnim ustanovama oko trga, Osnovnoj školi V. Nazor, novom COOR-u i Učeničkom domu, gravitira oko 1000 djece te će tako trg biti odlično mjesto za odmor, igru, šetnju i druženje, ali i ono najvažnije, udaljit će djecu od prometnice. Očekujemo kako će novi trg i dvorana ubrzo biti u uporabi, naravno, kad završi ova situacija oko pandemije koronavirusa. Ovo su neki od poslova koji se mogu obavljati, u kojima nema direktnog kontakta među ljudima, stoga se uspješno obavljaju i privode kraju. Ovo je jedan od najvećih projekata Grada koji će završetkom trga biti gotov – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Treba reći i kako je u svrhu olakšavanja prometovanja i sigurnosti djece u prometu, ljetos na istom tom području sagrađeno ugibalište Kiss & Ride, koje omogućuje roditeljima sigurno ostavljanje djece bez potrebe parkiranja na parkirališnim mjestima ili zaustavljanja na ugibalištu za autobus.
V.G.
Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike