Crna kronika
U PRVA TRI MJESECA

Hrvatske ceste uzele 52 života
Objavljeno 2. travnja, 2020.
OSIJEK


Iako je na cestama ovih dana neusporedivo manji broj vozila, broj smrtno stradalih osoba ne samo da se ne smanjuje, nego je i veći od broja poginulih u prva tri mjeseca ranijih godina. Ove su godine do travnja u Hrvatskoj poginule 52 osobe, prošle godine 48, a u 2018. 51. Iako je u ožujku u protekle dvije godine poginulo po 12 osoba, a ove 11, ova godina bilježi povećanje broja poginulih u siječnju. U siječnju ove godine poginule su 23 osobe, lani 22, a godinu ranije 17. Veljača 2018. bilježi 22 poginule osobe, prošle godine 14, a ove godine u veljači je smrtno stradalo 18 osoba.


Za sada još nema službenih podataka o prometnim nesrećama za ožujak, no u prva dva mjeseca ove godine u pet slavonskih županija u prometu je poginulo devet osoba. U Osječko-baranjskoj županiji poginule su četiri osobe, dvije manje nego lani. U Vukovarsko-srijemskoj županiji stanje je isto kao i u prva dva mjeseca prošle godine, kada su smrtno stradale dvije osobe. Povećanje bilježi Brodsko-posavska županija u kojoj je ove godine u prva dva mjeseca u prometu živote izgubilo dvoje ljudi, a prošle godine nije bilo poginulih. U Požeško-slavonskoj županiji broj je također ostao isti, i ove i prošle godine u prva dva mjeseca na tom je području smrtno stradala jedna osoba. Virovitičko-podravska županija ove godine bilježila je pozitivan pomak, jer ni jedna osoba u toj županiji nije poginula ove godine u prometnim nesrećama, dok je prošle godine u istom vremenskom razdoblju zabilježena pogibija jedne osobe.


U Osječko-baranjskoj županiji u prva dva mjeseca u prometu je 19 osoba ozlijeđeno teško, a 118 lakše. Prošle godine bilo je 16 teško ozlijeđenih i 94 lakše. U Vukovarsko-srijemskoj županiji teško je stradalo devet osoba, a još 42 osobe ozlijeđene su lakše. U Brodsko-posavskoj županiji bilo je jednako teško ozlijeđenih, po 14, i ove i prošle godine u siječnju i veljači, dok su ove godine u prometnim nesrećama na tom području lakše ozlijeđene 52 osobe, i to deset više nego lani. Požeško-slavonska županija zabilježila je pad ozlijeđenih u siječnju i veljači 2020. godine. Naime, ove godine u navedena dva mjeseca na tom području u prometnim su nesrećama teško ozlijeđene tri osobe, lani pet, a još 13 ih je ozlijeđeno lakše, lani 21.

Manji broj ozlijeđenih bilježi i Virovitičko-podravska županija, u kojoj su u prometu ove godine u navedena dva mjeseca teško ozlijeđene tri osobe, lani četiri, a još 18 ih je ozlijeđeno lakše, lani 23. S.Lacić
Unatoč manjem broju vozila na cestama, ovih dana broj poginulih veći je u odnosu na 2019. godinu
4

osobe poginule su u ožujku u prometnim nesrećama u Osječko-baranjskoj županiji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike