Crna kronika
POLICIJA KOD 42-GODIŠNJAKA

Iz samoizolacije prijetio, za Uskrs najavio tučnjavu
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Muškarac iz Ćeralija zaprijetio je tučnjavom svima koji prijavljuju kršenje samoizolacije
ĆERALIJE - I dok je Virovitičanima glavna vijest u utorak bila prva zaražena osoba od koronavirusa u Virovitičko-podravskoj županiji, slatinski kraj i dalje govori o videosnimci 42-godišnjaka iz Ćeralija koja je, zbog njegovih izrečenih stavova, šokirala mnoge. U snimci objavljenoj na njegovu profilu na Facebooku 42-godišnjak je prijetio svima onima koji prijavljuju osobe koje krše samoizolaciju, najavljujući tučnjavu na Uskrs!- Za sve one koji gledaju uživo, poručujemo da mogu prijavljivati nas u karanteni sve redom, ali neće dobro dočekati Uskrs, jer mi se njima isto prijetimo. Ima da bude tuče, i to velike tuče za Uskrs. Sjedit ćemo doma, nije problem, ali ćemo napraviti katastrofu za Uskrs, neće nitko ni u crkvu moći ući... Organizirali smo se i ima da napravimo tuču veliku, cijela država da zapamti! Ne bojimo se mi ni policije, nikoga se ne bojimo - rekao je 42-godišnjak uputivši svima sočnu psovku na kraju.

Kako doznajemo, 42-godišnjak je bio u kućnoj izolaciji i nije ju kršio. No video je došao i do policije, koja je otišla u Ćeralije i nad 42-godišnjakom pokrenula kriminalističku istragu. Zanimljivo je da su mu u kuću ušli kada mu je samoizolacija istekla. Nakon policije slučaj bi moglo na sebe preuzeti i nadležno državno odvjetništvo.

Inače, pet osoba iz Virovitičko-podravske županije prijavljeno je zbog širenja lažnih vijesti o epidemiji koranavirusa na društvenim mrežama, potvrdio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Marijo Klement. Optužne prijedloge pokrenula je PU virovitičko-podravska, pa će prijavljeni biti privedeni sucu za prekršaje.

Osobe protiv kojih su pokrenuti optužni prijedlozi na društvenim su mrežama i komentarima ispod tekstova na portalima objavljivale potpuno nepotvrđene informacije o epidemiji, broju testiranih i broju zaraženih na području Virovitičko-podravske županije, dodao je. „Pisali su da nam netko brani da objavimo točne podatke i da je virus prisutan u našoj županiji, a da se o tome šuti te da se uzima mali broj uzoraka“, objasnio je Klement.

Brojne komentare o sumnji vjerodostojnosti podatka prema kojima u Virovitičkoj-podravskoj županiji nema pozitivnih na koronavirus i broju uzimanja uzoraka komentirao je i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok", dr. Miroslav Venus.

- Moram iskazati svoje osobno i profesionalno razočaranje u postupke nekih kolega, a posebno laika, jer šire objede i zlonamjerne priče koje me vrijeđaju kao epidemiologa - rekao je Venus.

Milan Bugarić/H
BOLESNE NE SMIJEMO STIGMATIZIRATI
Virovitičko-podravska županija poručila je pak kako osobe koje obole ne smijemo stigmatizirati jer ćemo tako uzrokovati njihov strah i sram. “Bolest nije sramota, može se dogoditi svakome od nas. Ovo je situacija s kakvom se nitko od nas još nije susreo. Riskirate da svojim agresivnim i osuđujućim ponašanjem prema oboljelima izazovete još veći problem – da oni koji su bolesni ne žele nikome reći da su bolesni. Riskirate da te osobe onda budu prisiljene same izlaziti iz svojih domova i odlaziti u trgovine, ljekarne ili još gore – u bolnice. Ako su osobe u vašoj okolini zaražene koronavirusom, nemojte ih odbaciti! Pomozite im, pružite im podršku, ako im možete dostaviti hranu ili lijekove, učinite to”, stoji u priopćenju.
Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi