Osijek
KVALITETNA ONLINE RJEŠENJA NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Crnković: Održali smo prve doktorske obrane na daljinu
Objavljeno 1. travnja, 2020.

Drugi tjedan online nastave na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ostat će zauvijek zapamćen i po novom iskustvu obrane doktorskih disertacija, koje su se prvi put odvijale na daljinu. Uz organizaciju nastavnog materijala za velik broj studenata, te osmišljavanje kvalitetnih rješenja za vrednovanje usvojenog znanja, "u hodu" su morali pronaći način za provedbu unaprijed planiranih aktivnosti, kako bi maksimalno izašli ususret pristupnicima.

Naime, u okviru poslijediplomskog interdisciplinarnog međusveučilišnog doktorskog studija poduzetništvo i inovativnost u petak, 27. ožujka 2020., održale su se obrane dvije doktorske disertacije, i to online, koristeći se alatom ZOOM. S obzirom na to da su obrane doktorskih disertacija javne, linkovi za sudjelovanje na obranama podijeljeni su preko web-stranice Ekonomskog fakulteta u Osijeku i web-stranice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Obranama je nazočila brojna publika, više nego kada se obrane održavaju u dvoranama - na svakoj od obrana bilo je više od 30 sudionika.

"Riječ je o terminima koji su prije bili zakazani, a nismo ih htjeli pomicati jer je pristupnicima bilo važno obraniti svoje radove zbog zapošljavanja te smo, uz preporuku sveučilišnog Odbora za statutarna i pravna pitanja, donijeli odluku o provedbi obrana na ovaj način. Ono što nas posebno veseli jest činjenica da je obranama pristupilo više od 30 sudionika, dok ih inače bude desetak ili 15, što je i nama znak da možemo i na ovaj način provoditi dio akademskih zadataka. Mi se i inače godinama trudimo neke naše cjeloživotne i poslijediplomske programe nuditi online, a u ovim trenutcima krize takav se pristup pokazuje vrlo uspješan. Ovo je stvarno dokaz kako se tehnologija može kvalitetno iskoristiti kao alat i omogućiti proaktivno rješavanje problema", objasnio je Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, i zahvalio svom osoblju, koje se iz dana u dan trudi pružiti najbolje od sebe u pružanju kvalitetnih obrazovnih sadržaja.

"Organizacija nastave od kuće nije nimalo lagana, a naš je kolektiv relativno mlad i riječ je o ljudima s djecom, koji, uz svoje poslovne obveze, još pomažu svojim mališanima u njihovoj nastavi", zaključio je Crnković.

Inače, s obzirom na nepredvidivost trajanja situacije s koronavirusom, Ekonomski fakultet u Osijeku osigurao je 10 licenci alata ZOOM za svoje nastavnike, kako bi, uz postojeće online platforme i alate (koje nastavnici već koriste), nastava na daljinu bila što kvalitetnija za studente i kako bi se osiguralo što kvalitetnije ostvarenje planiranih ishoda učenja svih studijskih programa.

Dodajmo još da su obrani pristupile Tihana Koprivnjak, univ. spec. oec., koja je obranila doktorat "Internacionalizacija malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj: izazovi, pretpostavke i pristupi", te Petra Mezulić Juric, univ. spec. oec., koja je obranila doktorat "Rast malih i srednjih poduzeća kroz akvizicije".

Ema Nenadić
ORGANIZACIJA RADA NA FAKULTETU
Trenutačno se na Ekonomskom fakultetu u Osijeku maksimalno želi smanjiti broj ljudi, pa su rad organizirali tako da svi oni koji mogu rade od kuće, kaže dekan Crnković. “Neki su zadužili računala, neki ih imaju, a trenutačno poslove koje inače rade na fakultetu, obavljaju od kuće. Na posao pak dolaze djelatnici iz računovodstva, dok je fakultetska knjižnica zatvorena”, kaže Crnković.
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana