Sport
DORA LACKOVIĆ

Zabrana nas je iznenadila, ali ovo je jedino rješenje
Objavljeno 1. travnja, 2020.
- Moramo se pridržavati svih mjera da se što prije vratimo u normalu

Rukometašice Osijeka, kao i većina drugih sportaša, na prisilnom su odmoru već dva tjedna. Nemaju zajedničke treninge, a bilo kakvu tjelesnu aktivnost za održavanje kondicije moraju odrađivati kod kuće.

Prisilna izolacija pogodila nas je sve, pa tako i sportaše kojima nije jednostavno mirovati, što je priznala i Dora Lacković. Osječka rukometašica pridržava se akcije #ostanidoma te se nada kako ćemo što prije dobiti natrag svoje uobičajene načine života.

- Svi smo bili iznenađeni kada je donesena odluka o prekidu svih aktivnosti, pa i treninga, ali smo svjesni da je ona jedino logična u ovakvoj situaciji. Moramo se svi pridržavati propisanih mjera i nadati kako će nam se život što brže vratiti u normalu. Dobili smo od trenera program kako održavati tjelesnu spremu kod kuće tako da ne izgubimo previše o ovom razdoblju. Ovo će nam sada donekle biti kao onaj dio individualnih priprema u predsezoni iako, naravno, ne potpuno. Nadam se samo da će na kraju kada se sve normalizira i HRS imati razumijevanja te nam omogućiti bar dva tjedna normalnih treninga prije negoli nastavimo prvenstvo.

Optimizam kako se izolacija zbog koronavirusa neće protegnuti unedogled prevladava kod Lacković, koju je ova kriza lišila nove prilike da na domaćem terenu zaigra u reprezentativnom dresu. Naime, Hrvatska je prošlog tjedna trebala odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za Euro protiv Francuske, od kojih je ona prva trebala biti u srijedu u dvorani Gradski vrt. Iz ŽRK-a Osijek osim Lacković na popisu reprezentativki je i Josipa Jerčinović, no obje će morati pričekati za nastavak kvalifikacija koje je do sada Hrvatska odradila savršeno, pobjedama nad Islandom (u Osijeku) i Turskom.

- Bila sam presretna kada je HRS donio odluku da Osijek ponovno bude domaćin reprezentacije. Mislim da nisam subjektivna ako kažem da smo tu imali najbolju atmosferu u posljednje vrijeme. Sve smo se nadale kako će ovaj put biti još bolje i ljepše, ali nažalost ispriječila se viša sila. EHF je odlučio kako bi se kvalifikacije trebale odigrati turnirski, početkom lipnja (od 1. do 7.), kada bismo odigrali sve preostale četiri utakmice, a za sada se još ne zna gdje. Čeka se, jasno, normaliziranje situacije.

Lijeva vanjska osječkog prvoligaša priznaje kako je pomalo i strepjela hoće li dobiti novi poziv izbornika Nenada Šoštarića s obzirom na to da se početkom drugog dijela sezone našla u za nju neuobičajenoj situaciji jer je ispala iz prve postave Osijeka.

- Zahvalna sam izborniku na povjerenju i vjerujem da ću ga nastaviti opravdavati. Moram priznati da sam se malo pogubila na početku drugog dijela, skupilo se svega, od posla, treninga, školovanja... Ali na kraju mi je i drago što je tako ispalo. Ovako je Sara Sablić dobila priliku i odlično ju iskoristila. Bilo mi je teško, ali trener i predsjednik u razgovoru su mi pružili podršku, kao i sve suigračice i hvala im na tome. Svatko u nekom trenutku dođe u krizu forme, a mislim da smo i u ovom slučaju pokazale da rastemo kao ekipa te da sve manje ovisimo o samo jednoj igračici. Uvijek su tu ostale da povuku ako nekome ne ide, što prije nije bio uvijek slučaj - pojasnila je lijeva vanjska ŽRK-a Osijek i hrvatske reprezentacije.

Goran Roguljić
Optimizam i za klub i reprezentaciju
Iako je u trenutnoj situaciji teško praviti bilo kakve planove vezane za nastavak natjecanja, ipak se po do sada odrađenom može dati ocjena o mogućnostima kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.

- Francuskinje su favoritkinje naše skupine, no vjerujem da se u bar jednoj utakmici možemo jako dobro suprotstaviti pa ih možda i iznenaditi i uzeti bar bod. Što se Turske i Islanda tiče, mislim da smo u te dvije utakmice pokazale da smo kvalitetnija reprezentacija i da ćemo to potvrditi i u uzvratima, bez obzira na to gdje ih odigrale. Nimalo ne sumnjam u plasman na Euro. Što se klupskih dometa tiče, ne treba previsoko podizati letvicu. Ovo je prva sezona u kojoj u neke utakmice i mi ulazimo kao favoritkinje i taj se pritisak poneki put primijeti na parketu. Trenutno smo sedmoplasirane i mislim da je naša realnost borba za peto do sedmo mjesto. A to je ipak veliki korak naprijed u odnosu prema prije kada smo se grčevito borile za ostanak u ligi.
Možda ste propustili...

RALF SCHUMACHER: RED BULL ĆE NESTATI U PROSJEČNOSTI

Odlazak Adriana Neweya pokrenut će lavinu

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

Najčitanije iz rubrike