Regija
“PAPUK” SE PRILAGODIO PANDEMIJI

Pekari manje posla, brašno je traženije
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
NAŠICE - Trenutačna situacija vezana uz koronavirus utjecala je na poslovanje mnogih hrvatskih tvrtki, a neke od njih već bilježe negativne posljedice, dok će predviđanja za njihova daljnja poslovanja ovisiti o trajanju epidemije.

Tako je našička tvrtka "Papuk" uvela pojačane mjere zaštite kako bi zadržali poslovanje svih djelatnosti stabilnim te maksimalno zaštitili zdravlje radnika i osigurali sigurnost radnih mjesta.

"Papuk" d.d. za promet i preradu žitarica, osim proizvodnje mlinskih i finalnih proizvoda, nudi uslugu sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda te se bavi prodajom proizvoda za poljoprivrednike kroz četiri maloprodajne poljoprivredne ljekarne.

Direktor Mario Sedlaček kaže kako se sada veći dio poslovanja odvija redovno i bez prekida. Uvedene su pojačane mjere zaštite, reorganiziran je rad ljudi u smjenama te dio djelatnika radi od kuće kako bi se postigla maksimalno moguća sigurnost i zaštita djelatnika i drugih osoba.

Kako navodi Sedlaček, u svim segmentima poslovanja preventivne aktivnosti, pa tako i sigurnost obrane od COVID-19, podignute su na maksimalnu razinu. Pri ulasku kamiona u krug tvrtke obavlja se dezinfekcija guma, svi djelatnici opremljeni su maskama i rukavicama te su im podijeljena dezinfekcijska sredstva. Također, u svim poljoprivrednim ljekarnama provode se stroge mjera zaštite.

U poduzeću su svjesni svoje pozicije i odgovornosti u lancu prehrane te svojim djelovanjem nastoje da ih se prepozna kao proizvođače kvalitetnih i sigurnih proizvoda.

I dalje rade dostavu pekarskih i mlinskih proizvoda poslovnim partnerima, no s obzirom na to da određen broj ustanova s kojima surađuju, kao što su škole, vrtići i restorani, ne rade, obujam posla u industrijskoj pekarni smanjen je. U tom smislu osjetan je pad prometa, dok je nasuprot tomu nešto porasla potražnja za brašnom. Trenutačno je obustavljen redovan prijam merkantilne robe koji se sada može obaviti po najavi, a svi poslovni partneri koji imaju uskladištenu robu u silosima “Papuka”, mogu je podići svakog radnog dana uz prethodnu najavu. M.Ku.
Trenutačno je obustavljen redovan prijam merkantilne robe, koji se sada može obaviti po najavi
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana