Regija
PRVI U RATU, I DANAS VOLONTIRAJU

Branitelji pomažu Stožeru i trgovini
Objavljeno 1. travnja, 2020.
ORAHOVICA - Zbog situacije s koronavirusom Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovice, u suradnji s Udrugom Hrvatskih obrambenih snaga, odlučila je staviti se na raspolaganje u volontiranju u dogovoru s Stožerom za civilnu zaštitu Grada Orahovice. Članovi ovih udruga od prije nekoliko dana na kontrolnim su točkama ulaza u županiju, a postignut je i dogovor s prodavaonicom Spar.

- S voditeljicom samoposluge Spara u Orahovici Andrejom Šramek članovi naših udruga svaki drugi rade kao članovi redarske službe, sve dok za to bude postojala potreba. Poučeni iskustvom nekih trgovačkih lanaca i samoposluga Spar Orahovica, iako ima zaštitarsku službu svaki drugi dan, odlučila je na ovaj način osigurati rad u trgovini. Tako smo tamo jedan dan mi, a drugi njihova redarska služba – kaže predsjednik UDHOS-a Orahovica Mirko Sekulić. Predsjednik UHBDVDR-a Orahovica Miroslav Tot naglasio je kako su branitelji uvijek bili spremni pomoći, pa tako i sada.

- I u Domovinskom ratu smo prvi krenuli u borbu za našu Hrvatsku, pa smo tako i sada odmah uskočili u pomoć. Ovim putem pozivamo sve naše članove da nam se pridruže i pomognu u akciji. Svima nam je teško, ali samo zajedništvom i odgovornim ponašanjem možemo pobijediti ovo zlo koje nas je snašlo – zaključio je Tot. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike