Kultura
TEATAR PUNA KUĆA I TEATAR TIRENA

Publika kreira priče, glumci ih izvode
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Facebook nastoji pružiti podršku korisnicima u stvaranju zajednica kako bi se tako zbližili. Pritom pruža niz korisnih alata: od razgovora ljudi na Messengeru, preko zajednica koje se stvaraju na nekim stranicama, do vrlo dinamičnih skupina. U trenutcima kad se suočavamo s epidemijom koronavirusa, mnogi od tih alata postaju osobito važni jer ohrabruju ljude, pružaju im utjehu i omogućavaju im da pomognu drugima. Facebook želi promovirati odabrane i zanimljive inicijative skrećući medijima pozornost na njih.


Teatar Puna kuća pokrenuo je na svojoj Facebook stranici zanimljiv dramski sadržaj, zanimljivu interaktivnu obiteljsku igru, koju je nazvao BACI KOCKU! i u kojoj njegova publika kreira priče koje potom izvode razni glumci na poziv teatra. Svaki dan objavljuju novu kombinaciju pojmova koje dobiju iz jednog bacanja kockica koje služe za kreiranje priča. Publika potom u komentaru šalje priče u tekstualnom obliku ili šalje crteže priče u inbox, a glumci potom kreću u stvaranje izvedbe. Ako netko iz publike želi sam priču izvesti pred kamerom, može poslati svoju snimku i Teatar će je objaviti na svojoj Facebook stranici.
Teatar Tirena na svojoj Facebook stranici objavljuje razne kreativne videozadatke i dramske igre kojima potiče djecu da upotrijebe maštu i tako joj olakšava boravak kod kuće. Više o našim predstavama i radionicama na www.punakuca.hr. N.Vek.
Djeca mogu sama izvoditi kod kuće
Svaki dan izlazi nova kombinacija sličica pojmova koje dobijemo iz jednog bacanja kockica koje služe za kreiranje priča. Radionički program PUNA KUĆA PRIČA Teatar Puna kuća provodi od 2015. godine. Svaki dan zadatak za novu priču! Ponedjeljkom, srijedom i petkom objavljuju videa s različitim kazališnim sadržajima i vježbama koje osmišljavaju njihovi dramski pedagozi i koje djeca mogu sama ili s ukućanima izvoditi kod kuće - ističu iz dvaju zagrebačkih kazališta, koji ovim sadržajima nastoje kazalište održati živima i prisutnima.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana