Mozaik
I EGIPĆANI PORUČUJU: "OSTANITE DOMA!"

Keopsova piramida kao projekcijski videozid
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Slavna Keopsova piramida poslužila je kao projekcijski videozid na kojemu su bile ispisane poruke jedinstva i solidarnosti s onima koji se diljem svijeta bore protiv koronavirusa. "Čuvajte se i ostanite doma" i "Hvala vam što vodite računa o našoj sigurnosti", blještavi su natpisi koji su projicirani u plavim i zelenim bojama na crvenoj pozadini impozantne Velike piramide u Gizi.


U Egiptu je dosad registrirano 656 slučajeva zaraze koronavirusom i 41 smrtni slučaj, a 150 ljudi se oporavilo. Pred malim brojem pozvanih novinara, ministar turizma i starina Khaled el Enany inicijativu je nazvao "porukom upućenom cijelome svijetu".
"Turistička grana jedna je od najugroženijih u Egiptu, no naš je prioritet zdravstvo", rekao je dužnosnik ministarstva Mostafa al-Waziri zahvalio je "svom medicinskom osoblju koje radi na tomu da ostanemo sigurni i zdravi." Egipatske vlasti pobrinule su se za dezinfekciju svih hotela, turističkih brodova, arheoloških nalazišta i muzeja kako bi bili sigurni za turiste nakon završetka pandemije. Uvedene su i stroge mjere držanja razmaka među stanovništvom da bi se smanjio rizik od zaraze među 100 milijuna stanovnika te zemlje. Turističke atrakcije, vjerska zdanja i škole zatvoreni su do 15. travnja, a zračni je promet obustavljen. Vlasti su proglasile policijski sat tijekom noći, a prekršitelje očekuju novčane kazne, čak i zatvor. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pohvalila je reakciju Egipta na pandemiju, ocijenivši mjere "jakima i prilagođenima situaciji." H
100

milijuna stanovnika ima Egipat koji je turističke atrakcije zatvorio do 15. travnja
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike