Mozaik
MEMORABILIJE

Ukradeni Bondovi pištolji
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Nezapamćena krađa dogodila se na privatnom imanju Aldersbrook, u sjevernom dijelu Londona, odakle je nestalo pet pištolja korištenih u nastavcima legendarnog filmskog serijala o tajnom agentu Jamesu Bondu, prenosi The Guardian. Riječ je o legendarnom pištolju Walther PPK korištenom u nastavku "Pogled na ubojstvo" iz 1985., dvije Berrette koje su se pojavile u "Umri drugi dan" iz 2002., pištolju Llama.22 koji se koristio u istom filmu te Smith & Wesson.44 Magnumu kojeg smo imali priliku vidjeti u "Živi i pusti umrijeti" (1973.). Inače, Walther PPK iz "Pogleda na ubojstvo" bio je posljednji pištolj s kojim je rukovao preminuli glumac Roger Moore koji je tajnog agenta 007 utjelovio u sedam nastavaka, između 1973. i 1985.

Tamošnja policija zamolila je građane da im se jave ako imaju bilo kakve informacije o provali, a već su dobili nekoliko korisnih podataka. Naime, susjedi su tijekom večeri čuli buku. Tri muškarca navodno su bježala s imanja u srebrnom automobilu. Nažalost, susjedi nisu uspjeli zapamtiti registraciju. Opisali su ih kao bijelce s istočnoeuropskim naglascima. Britanska policija vjeruje kako su lopovi ušli na stražnji ulaz, a kao motiv pljačke navode dvije mogućnosti. Prva je, dakako, novac, s obzirom na to da se procjenjuje kako ukradeni pištolji na tržištu vrijede više od 100.000 funti, a nisu isključili ni mogućnost da se radi o velikim obožavateljima filmova o Jamesu Bondu koji s ukradenim oružjem žele popuniti svoju kolekciju.

Bondovi fanovi su na društvenim mrežama oštro napali ovaj čin te mole lopove da vrate predmete. "Razumijem da ideš opljačkati banku jer trebaš novac, ali da ukradeš pištolje iz filma - to mi nije jasno", i "Ja se ne bih zamjerio Jamesu Bondu", samo su neki od komentara.

Novi film o Bondu, "No Time to Die", trebao se početi prikazivati u kinima u Velikoj Britaniji 3. travnja, u SAD-u pet dana kasnije, no datum izlaska filma odgođen je do studenoga. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike