Regija
ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE POŽEGA POTVRDIO

Još jedna zaražena osoba u Požegi
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Još jedna osoba pozitivna je na Covid-19 u Požegi, a riječ je o osobi starije životne dobi za koju se pretpostavlja da je zaražena preko svoje kćerke. Ona je doputovala u Požegu iz Turske, u vrijeme kada za povratnike još nije bila obvezna samoizolacija. S obzirom na to da nije imala simptome bolesti, provela je tri dana na radnom mjestu u poslovnici jedne banke. Za sve kontakte koje je ostvarila određuje se samoizolacija i testiranje - rečeno je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.


Kako je izjavio dr. Ante Vitalija, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo, poduzete su sve propisane mjere, od dezinfekcije radnog mjesta do identificiranja svih kontakata zaražene. Jučer (ponedjeljak) testirane su dvije osobe od kojih je jedna pozitivna, a za drugu se još čeka rezultat. Zbog simptoma one su hospitalizirane u Općoj županijskoj bolnici Požega. Tijekom dana testira se još desetak osoba, a među njima je i jedna obitelj čiji su se članovi vratili iz Njemačke.
Na području Požeško-slavonske županije 496 osoba je u samoizolaciji. Testirane su 22 osobe, a za jednu je do sada potvrđen Covid-19. „Vjerujem da ćemo ostati na malom broju pozitivnih, ali i dalje moramo strogo paziti na provedbu određenih mjera. Imamo i problema koje rješavamo, a riječ je o prijevoznicima“, izjavio je župan Alojz Tomašević, pozivajući sve građane na disciplinu. Spomenuo je i provedbu mjera za poljoprivrednike te građane koji imaju vrtove izvan mjesta stalnog boravka, a na sve njih primjenjuju se mjere Nacionalnog stožera. Na kraju je pozvao sve osobe koje su bile u kontaktima za koje sumnjaju da prenose virus neka se sami jave svome liječniku, ili u dežurnu ambulantu Doma zdravlja, kako bi im se prema potrebi odredilo je li potrebno testiranje. Prema riječima Marijana Višatickog, u Domu zdravlja svih 12 djelatnosti radi, a opskrba zaštitnim sredstvima je zadovoljavajuća. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike