Sport
SLUŽBENA POTVRDA JAPANACA

Igre počinju 23. srpnja 2021.
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Olimpijske igre u Tokiju bit će otvorene 23. srpnja, a zatvorene 8. kolovoza 2021. godine, potvrdio je predsjednik organizacijskog odbora Igara Yoshiro Mori te dodao da su tu odluku u ponedjeljak donijeli Međunarodni olimpijski odbor i organizatori, a potvrdio je i da će se Paraolimpijske igre održati od 24. kolovoza do 5. rujna 2021.

Japanski premijer Shinzo Abe prošloga je utorka objavio da se Igre odgađaju zbog pandemije COVID-19 bolesti, na približno godinu dana, čime je Tokio postao prvi grad u 124-godišnjoj povijesti modernih Olimpijskih igara u kojem natjecanja nisu održana u predviđenom terminu, isključujući godine u vrijeme Prvoga i Drugoga svjetskoga rata, kad su OI morale biti otkazane.

Pred Japancima je sada veliki projekt kako se reorganizirati i sve pomaknuti za godinu dana, što je teška zadaća, jer je većina od 43 borilišta bila umnogome rezervirana za druge događaje sljedeće godine. Svi ti događaji morat će pronaći novi termin, hotelski smještaj nanovo rezervirati, kao i produžiti sponzorske ugovore od kojih je Tokio očekivao gotovo tri milijarde dolara.

Također, veliki su problemi s Olimpijskim selom, koje će primiti oko 18.000 sportaša i trenera. Selo se nalazi na atraktivnoj lokaciji s pogledom na Tokijski zaljev, a nakon Igara Japanci su namjeravali prodavati sve apartmane, navodno su ih već prodali čak tisuću. H
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike