Sport
NAJSKUPLJI RUČNIK NA SVIJETU

Sve što je Kobe dirao vrijedi zlata
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Ručnik legende Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta koji je koristio na posljednjoj NBA utakmici odigranoj u travnju 2016. kupljen je na dražbi za više od 33.000 dolara (29.778 eura), objavila je aukcijska kuća Iconic Auctions.

Bijeli ručnik s bojama Bryntova sponzora prodan je za 33.077,16 dolara na dražbi na kojoj je prodano još 16 predmeta.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena poginuo je 26. siječnja u dobi od 41 godine kada se helikopter koji je prevozio njegovu 13-godišnju kćer Giannu i još sedam osoba srušio pokraj Los Angelesa. I prije su svi predmeti koje je Kobe "dirao" ili posjedovao imali veliku vrijednost, ali nakon njegove smrti te cijene su mnogostrugo porasle.

Predsjednik Iconic Auctions Jeff Woolf je za CNN izjavio da kupac ručnika već raspolaže velikom kolekcijom vezanom uz Lakerse i Kobea Bryanta.

- To je strastveni navijač Lakersa i njegov dugoročni projekt je stvoriti muzej u južnom dijelu Kalifornije.

Bryant, peterostruki NBA prvak s Lakersima i dvostruki olimpijski pobjednik s američkom košarkaškom reprezentacijom, prekinuo je igračku karijeru 13. travnja 2016. nakon posljednje utakmice osnovnog dijela sezone 2015./16. protiv Utah Jazza koju su Lakersi na njegovim krilima i dobili (101:96).

Tada je oproštaj u krcatom Staplec Centeru bio za pamćenje, kao nažalost i onaj nedavni kada su se fanovi zauvijek oprostili od velikog Kobea. Protiv Utaha s brojem 24 na dresu Lakersa, Bryant, čiji je nadimak bio Crna Mamba, tada je zabio 60 poena nakon čega je održao govor, s ručnikom na ramenima, koji je zaključio riječima "Mamba Out" (Kraj za Mambu). H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike