Novosti
DOKAD ĆE TRAJATI SJEDNICA?

SDP: Sabor bi trebao zasjedati svaki dan
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Klub zastupnika SDP-a traži da Hrvatski sabor ne prestaje raditi dok traje epidemija koronavirusa te da zasjeda svaki radni dan od ponedjeljka do petka, a ne po dosadašnjoj praksi od srijede do petka, priopćio je SDP u ponedjeljak.


Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk je od predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića zatražio da se nastavi aktualna, 16. sjednica, koja je prema ranije utvrđenom planu trebala završiti 3. travnja. Uz odluke o nastavku 16. sjednice i zasjedanja svakog tjedna od ponedjeljka do petka, SDP predlaže da se na sjednici Predsjedništva Hrvatskog sabora, zakazanoj za 1. travnja, donesu odluke da će prednost pri uvrštavanju točaka u tjedni raspored imati točke vezane uz ublažavanje zdravstvenih i gospodarskih posljedica epidemije koronavirusom.
Hrvatski sabor, čija je zgrada na Trgu svetog Marka oštećena u nedavnom potresu, trenutno sanira oštećene dimnjake, krov i popravlja klima-komoru. Zastupnici, zbog sigurnosti, od prošlog tjedna zasjedaju u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici. Više sreće od glavne saborske zgrade, u kojoj su oštećeni krov i dimnjaci, tavan te treći i četvrti kat, imala je zgrada u Demetrovoj ulici, koja nije pretrpjela znatnija oštećenja. Zahvaljujući tome u nju će, kao i u neoštećene prostorije u glavnoj zgradi, do sanacije biti preraspoređeni službenici s trećeg i četvrtog kata glavne zgrade. H/D.Pav.
Možda ste propustili...