Osijek
DIVLJI DEPONIJI SMEĆA U SREDIŠTU GRADA

Razbacana odjeća i obuća, madraci...
Objavljeno 31. ožujka, 2020.

Unikomovci revno rade svoj posao i ovih kriznih dana da grad ne bude neuredan, ali ne može se protiv pojedinaca. Neodgovorno bacaju otpad na sve strane, pa tako nastaju divlja odlagališta koja su potencijalni izvor zaraze. Svi osuđuju ovakvo ponašanje, ali strada gradska čistoća koja i u ovim uvjetima nastoji grad održavati koliko-toliko urednim.

Sada nije više ni gradskim higijeničarima jednostavno, u strahu su da nije smeće zaraženo, ne znaju je li ga bacio netko tko je bio u dodiru sa zarazom, a ne bi bilo čudno da je tako, jer nitko normalan ne bi bacao odjeću, obuću, ili madrace po gradu, stazama i travnjacima. A i postupanje s potencijalno opasnim otpadom danas je posebno, provodi se cijela procedura. Zapazili smo smeće u Keršovanijevoj, pa na Trpimirovoj, dakle u središtu grada. A moglo je to završiti i tamo gdje treba - u reciklažnim dvorištima. Rade sva u gradu, jest da se u njih smije po petero, ali bolje i tamo čekati red nego baciti smeće na ulicu.

Druga je varijanta da je smeće bacio netko tko ga nema čime odvesti do reciklažnog dvorišta, no, na svakom koraku zalijepljeni su oglasi ljudi koji odvoze glomazni otpad, čiste tavane i podrume. Pa čak i da ne voze sada, nije jasno zašto nema malo strpljenja, pa se viška stvari (madraca) riješe kasnije.

Problem smo dojavili voditelju Radne jedinice Čistoća Unikoma Stevi Anetiću koji je odmah reagirao i poslao ekipe da očiste te dijelove grada od smeća. Anetić nam kaže kako reciklažna dvorišta rade te nema velikog čekanja, pa građani sve mogu odvesti tamo.

- Hvala na dojavi, mi inače reagiramo i na dojave građana, jer sami ne uspijemo pregledati baš svaki kutak grada. Imamo mi konstantno, mada ne mnogo, po gradu pet-šest točaka na kojima nalazimo slične divlja odlagališta. Čistimo to promptno, jer ne smijemo dopustiti da nam se dogodi, primjerice kako je to bilo jednom zgodom u Zagrebu, pa da budemo zatrpani smećem. Ovakve nam se situacije pojavljuju povremeno, ali osobno sam zadovoljan građanima koji su savjesni i odvajaju otpad i propisno ga odlažu. Smanjili smo količine komunalnog otpada - kaže Anetić.
D. Pejić
Stevo Anetić kaže kako reciklažna dvorišta rade te nema velikog čekanja, pa građani sve mogu odvesti tamo
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike