Osijek
IZ KONJIČKOG KLUBA UPOZORAVAJU

Šetači s djecom ugrožavaju naš svakodnevni rad
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
- Molimo prolaznike da ne dolaze s djecom i ne ulaze u prostorije našeg kluba - kaže Knežević

U vrijeme koronavirusa većina građana zatvorena je u svojim domovima, no životinje ne znaju da je nastupilo neko izvanredno stanje. Tako i konji na Pampasu u Osijeku i dalje imaju svakodnevnu skrb. Trenutačno je ondje 35 konja.

Neđeljko Knežević, predsjednik Konjičkog kluba Osijek, kaže da klub funkcionira u "hladnom pogonu".

- Vlasnici konja moraju dolaziti svakodnevno i naravno nisu u grupama jer je kod nas veliki prostor. Izvode redovito konje, koji se moraju čistiti i hraniti. To su sportski konji i vlasnici ih projašu tu i tamo po hipodromu. Imamo i školu jahanja koju smo zaustavili i trenerica vodi svakodnevnu brigu o pet klupskih konja, od čišćenja do hranjenja. Za sada je sve drugo odgođeno i čekamo neka bolja vremena - rekao je predsjednik Konjičkog kluba Osijek. Kako je dalje dodao, hrane za konja imaju dovoljno jer su ju zbrinuli na vrijeme. Ovih dana dolazi i slama iz okolice Osijeka, a zob i sijeno imaju. Sportski objekti rade svoj dio i održavaju teren. Međutim, veliki su problem na hipodromu na Pampasu neodgovorni šetači, potovo oni s djecom.

- Molimo prolaznike da ne dolaze s djecom. Stavili smo obavijest da se ne ulazi na prostor Konjičkog kluba, ali nekada je veliki broj šetača s djecom, njih po 10 ili 15, pa samoinicijativno ulaze u klub. Posljednjih nekoliko dana malo ih je manje, ali bojimo se da bi ih dolaskom lijepog vremena moglo biti sve više - zamolio je Neđeljko Knežević, predsjednik Konjičkog kluba Osijek.

Mariana Koprivnjak, predsjednica Udruge za terapiju i aktivnosti pomoću konja "Mogu", kaže da za njih nema i ne smije biti nikakve "korone", jer određene aktivnosti moraju se provoditi bez obzira na sve.

Sandra Lacić
U UDRUZI “MOGU” BRINU SE O ŽIVOTINJAMA
- Imamo 30-ak životinja na skrbi u Udruzi, što konja, pasa i mačaka koje su nam dolutale, vijetnamsko prase i jarca. Mi svaki dan moramo biti prisutni jer životinja mora jesti i piti, a staje moraju biti očišćene. To je svakodnevni posao i inače, i za nas pauze nema. Normalno je da se bojimo i odmičemo jedni od drugih. Dezinficiramo sve prema mjerama Kriznog stožera, i to je to. Sada nam tu i tamo dođe poneki odrasli volonter pomoći počistiti ili radi kondicije izvesti konje, jer ih se mora izvesti na pašu. Njihova higijena mora se održavati, moraju se čistiti, prati i njegovati kao da je sve normalno - kaže Mariana Koprivnjak.
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana