Novosti
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA I DALJE BEZ ZARAŽENIH

Na cesti otkrili devet kršenja samoizolacije
Objavljeno 30. ožujka, 2020.

VIROVITICA

Epidemiološko stanje na području Virovitičko-podravske županije povoljno je, i dalje nema pozitivnih na koronavirus, rečeno je na tiskovnoj konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite, u ime kojeg su govorili predsjednik Marijo Klement, župan Igor Andrović te epidemiolog dr. Miroslav Venus. Stožer je obavijestio kako su dosad analizirana 33 uzorka i svi su bili negativni.

- Još je pet uzoraka u Zagrebu, ali evo ja ću biti toliko hrabar pa ću reći da, prema epidemiološkim pokazateljima po kojima smo i uzimali ove uzorke, i ovih bi pet trebalo biti negativno. Moram svakako izreći svoje osobno i profesionalno ogorčenje na sve one koji šire neke objede o uzimanju uzoraka. Broj i postupke uzimanja uzoraka provodimo temeljem protokola Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a temeljem preporuka Svjetske i Europske zdravstvene organizacije - rekao je dr. Miroslav Venus.

Predsjednik Stožera Marijo Klement osvrnuo se na određene mjere koje je poduzela Virovitičko-podravska županija, a to je privremeno zatvaranje županijskih i lokalnih cesta.

- Ta je mjera urodila plodom jer je u protekla 24 sata na području županije izvršen nadzor nad 913 vozila, odnosno 965 osoba, gdje utvrđeno 9 slučajeva kršenja samoizolacije, što je u biti poanta cijele te odluke, dakle da osobe koje je krše mjere ne ulaze u županiju. Ne radi se ni o kakvim barikadama, već o kontrolnim točkama gdje se kontroliraju mjere samoizolacije, propusnice, i time želimo zaštiti sve naše mještane. Vjerujem da smo i jedini koji smo zatvorili županijske i lokalne ceste, ali koliko čujem, i ostali će uskoro učinit isto il slično, a evo mi smo obavili i sve potrebne razgovore, župan s kolegom županom Anušićem, ja s predsjednikom Stožera Osječko-baranjske županije, koji su se pozitivno izrazili o ovim našim mjerama – rekao je Klement. V.G.

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

I dalje bez novooboljelih na istoku Slavonije

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Na istoku i dalje bez novooboljelih

PRISEGNULA GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA:

Dokazat ću da u DORH građani mogu imati povjerenje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJKO ZUBČIĆ, RAVNATELJ KBC-A OSIJEK, U BORBI ZA JOŠ JEDAN MANDAT

Nakon koronavirusa gradnja nove bolnice čini se laganom

2

JE LI ŠEF SDP-A SPOSOBAN ZA DRŽAVNU FUNKCIJU?

Nepoznavanje osnovnih činjenica kompromitira Davora Bernardića

3

ZAVRŠETAK SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Maturanti: Godinu ćemo pamtiti po svemu onom što nismo imali