Sport
PREDSJEDNIK UEFA-E O PLANOVIMA ZA NASTAVAK SEZONE

Čeferin: Ništa neće biti isto nakon ove grozne godine
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u razgovoru za talijansku La Repubblicu otkrio je kako postoji nekoliko opcija o završetku ove nogometne sezone, ali da će sve ovisiti kada će se uspjeti svladati pandemija koronavirusa. Prvobitno je UEFA-in plan bio da se sva natjecanja dovrše do 30. lipnja, no gotovo je izvjesno kako će to biti vrlo teško ostvariti, pa su sada termini pomaknuti, ali je čelni čovjek istaknuo i krajnji rok kada bi se sezona trebala nastaviti da ne bude potpuno izgubljena.

- Imamo tri plana, A, B i C, ali nitko ne zna kada će pandemija završiti. U kontaktu smo s ligama i klubovima, imamo radnu skupinu, ali moramo čekati kao i svi drugi sektori. Opcije su da se sezona nastavi sredinom svibnja, u lipnju ili čak i na kraju lipnja, a važno je da se ponovno počne igrati do kraja lipnja, inače će sezona biti izgubljena. Postoji čak i opcija da se završnica ove sezone igra na početku sljedeće, koja bi onda počela nešto kasnije, a datumi bi se mogli dijeliti s Ligom prvaka i Europskom ligom. No, kako ne znamo kad će pandemija stati, ne možemo imati ni konačan plan - pojasnio je Čeferin najavivši i kako će UEFA raspodijeliti 87 posto svog profita svijetu nogometa, a dotaknuo se i teme smanjivanja primanja igračima.

- Kriza pogađa i klubove. Nitko ne smije biti sebičan. Uvjeren sam da se s time slažu mnogi igrači. Ništa neće biti isto nakon ove grozne godine - rekao je predsjednik UEFA-e. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike