Regija
PRIREMAJU SE ZA POSTKORONA VRIJEME

Nakon pandemije borba za svako radno mjesto
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Virovitičko-podravska županija najavila je i da će se kreditno zadužiti kako bi platila sve dobavljače za projekte u provedbi

Vezani članci

ODGOVARAJU NA SVA PITANJA GRAĐANA

Kontakt-centar VPŽ - 033/743-112 svaki dan od 8 do 22 sata

GENIJALCI IZ INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE SLATINA

3D printerom izrađuju do 300 vizira dnevno

Osim bitke za živote, borba protiv koronavirusa je i bitka za radna mjesta.

U Virovitičko-podravskoj županiji razmišljaju upravo o tom periodu, kako danas tako i nakon što pandemija završi.

- Sve projekte koje radimo, završit ćemo ih. Tu je i gradnja Tehnološko-inovacijskog centra, Centra za istraživanje u mljekarstvu, sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac, brojne energetske obnove škola i zdravstvenih ustanova... Sve te investicije generiraju zaposlenost građevinskih tvrtki, time i sigurnost naših stanovnika. Sve subvencije koje imamo u proračunu Virovitičko-podravske županije, a koje imaju za cilj bolji život naših ljudi, uredno će se provesti. Kada borba s koronavirusom završi, tada nam predstoji borba za svako radno mjesto, svakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika i gospodarstvenika, iako Županija sprema mjere i za one kojima je koronavirus zatvorio vrata - naglasio je prvi čovjek Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović.

Prema riječima župana, Virovitičko-podravska županija će se i zadužiti kako bi pomogla onima kojima će pomoć najviše trebati.

- Virovitičko-podravska županija će se kreditno zadužiti kako bi platila sve dobavljače za projekte koji se provode. Bolje da se zadužujemo mi nego oni. To je naša briga i dužnost, kako u lijepim vremenima tako i u vremenima koja nam slijede. U ovim je vremenima iznimno važan opstanak gospodarstva. Nažalost, koronavirus je napao sve pore društva, bitka protiv tog nevidljivog neprijatelja vodi se svaki dan, na svim frontama, a nakon borbe za živote građana, gospodarstvo nam je jedina preokupacija - kazao je župa Andrović.

U pripremi su mjere Virovitičko-podravske županije za poduzetnike, obrtnike, gospodarstvenike.

- Ljudi su naše najveće bogatstvo, mi smo bogati vrijednim i pametnim ljudima, ali istodobno naši izvorni prihodi nisu veliki. No, koliko god budemo mogli, mi ćemo pomoći i tu nema rasprave. To će biti paket gospodarskih mjera koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima. Mjera potpore za očuvanje radnih mjesta odnosit će se na poslodavce pogođene učincima koronavirusa u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, prijevoza i skladištenja, na radno-intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke industrije - tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaj, te poslodavce koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno odlukama Stožera Civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) i na druge poslodavce koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti. Planiramo pomoć za one koji su trenutno najviše pogođeni, koji su zbog koronavirusa i sigurnosti građana zatvoreni i ne mogu raditi - zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
Realni sektor bit će prva crta obrane
- Neke manifestacije, sada je to jasno, s obzirom na koronavirus, neće se održati, no sredstva ćemo usmjeriti na gospodarstvo, poduzetnike, obrtnike. Kada bitka s koronavirusom završi, tada će upravo oni, naš realni sektor, biti prva crta obrane svih nas. Jer ako njih ne bude, ni mi nemamo svoju svrhu. To je naše poslanje, naš put, naš cilj - kazao je župan Igor Andrović.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike