Regija
ODGOVARAJU NA SVA PITANJA GRAĐANA

Kontakt-centar VPŽ - 033/743-112 svaki dan od 8 do 22 sata
Objavljeno 30. ožujka, 2020.

Vezani članci

PRIREMAJU SE ZA POSTKORONA VRIJEME

Nakon pandemije borba za svako radno mjesto

Ako "zavrtite" 033/743-112, sedam dana u tjednu, od 8 do 22 sata, dobit ćete jednu zanimljivu ekipu. Dario, Ivan, Andreja, Adrijana, Helena, Dijana, Nikolina, Predrag, Davorka, Marijana, Renato i Nikola, Dalibor i Jasna znaju sve o mjeri ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, ali i nizu drugih stvari vezano uz koronavirus. Ne odgovaraju na pitanja zdravstvene tematike, no znaju "ljude kojima se možete javiti".

– Dokad rade trgovine, tko može raditi, tko ne može. Često nas pitaju vezano uz samoizolaciju, kome se javiti, gdje ih može pregledati liječnik. Tu su i pitanja vezana uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta, kako i gdje te od koga dobiti propusnicu. Znaju nam prijavljivati i ljude koji ne poštuju samoizolaciju – kazuju u Kontakt-centru Virovitičko-podravske županije.

Virovitičko-podravska županije je donijela odluku i o zatvaranju lokalnih i županijskih prometnica.

– Zanima ih koje su ceste zatvorene, tko i kako može proći. Puno nam pomaže službena stranica Županije jer na njoj je niz odluka koje se trenutno provode, a i sjednice Stožera Civilne zaštite su svakodnevno za neke nejasnoće koje traže odgovore.

Centar je počeo rad prije tjedan dana, 19. ožujka. Na njemu djelatnici Županije, svaki dan, primaju upite i daju odgovore na pitanja stanovnika Virovitičko-podravske županije. Osim telefonom, upiti se mogu poslati i na e-mail adresu stozer@vpz.hr.

– Imamo dosta upita gospodarstvenika, stanovnika naše županije vezano uz mjeru ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, a uspostavom Kontakt-centra cilj nam je bio ukloniti sve nejasnoće, jer svaka točna i pravodobna informacija, posebice kada ima dosta lažnih i neprovjerenih vijesti, danas je iznimno korisna – naglasio je načelnik Stožera CZ-a Virovitičko-podravske županije, zamjenik župana Marijo Klement.

S njim se slaže i župan Igor Andrović.

– Mi smo uvijek na usluzi našim građanima, kojima trebaju točne informacije, jer iako nam je koronavirus promijenio način života, život ide dalje, ali mu se moramo prilagoditi. Borba protiv koronavirusa je bitka svih nas, hvala svim stanovnicima naše županije koji se pridržavaju mjera i svima onima koji nas danonoćno brane – kazao je župan.

Iako je Virovitičko-podravska županija do daljnjeg obustavila rad sa strankama u zgradi Županije, za sve neodgodive poslove mogu se nazvati brojevi djelatnika Županije, ili poslati upit na njihove službene e-mail adrese.
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike