Regija
I VUKOVAR SPREMAN

Tržnica radi od danas, ulazi se na istočna vrata
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Ranije nisu svi kupci poštovali upute o razmaku, što je i kod prodavača izazivalo osjećaj nelagode
VUKOVAR - S obzirom na to da je Nacionalni stožer civilne zaštite u petak odlučio kako će zatvoreni dijelovi na tržnicama u kojima se prodaje hrana moći ponovno raditi, dio Vukovaraca u subotu se zaputio na tržnicu, međutim, naišli su na zatvorena vrata.Naime, Grad Vukovar donio je odluku da će tržnica rad početi danas (ponedjeljak), odnosno prodavaonice u kojima se prodaje hrana, s tim da će, sukladno svim mjerama kojima se nastoji spriječiti širenje koronavirusa, ulazak na tržnicu biti omogućen samo na jedna vrata, i to s istočne strane tržnice, dok će sve ostale upute biti vidno istaknute.

Denis Francuzević na tržnici ima ribarnicu te, kao i svi ostali prodavači, zbog aktualne situacije nije bio na usluzi kupcima tjedan dana.

- Kada je tržnica zatvorena, rečeno nam je da bi zabrana rada mogla potrajati mjesec dana. Pratimo nove odluke i ponašat ćemo se sukladno njima. Teško je reći koliko je tko od nas na gubitku, živimo od prodaje na tržnici, ali držim kako je briga o zdravlju i životima najvažnija. Jasno je da ljude treba opskrbljivati hranom. no istodobno svima, kako kupcima tako i nama prodavačima, treba osigurati maksimalnu zaštitu - rekao nam je Francuzević, dodajući kako je, kada vidi koliko je koronavirus uzeo žrtava diljem svijeta, mišljenja da je bolje jedno vrijeme ne raditi nego se izložiti riziku.

Pojasnio je da prije zatvaranja tržnice, u danima u kojima je vladala epidemija, nisu svi kupci poštovali upute o držanju razmaka, što je i kod prodavača izazivalo osjećaj nelagode.

- Odmicali smo se koliko nam je prostor dopuštao i govorili im da poštuju sve mjere zaštite. Nadam se da će sada biti oprezniji jer i u našoj županiji ima oboljelih, pa se vjerojatno i u svijesti ljudi nešto promijenilo i ne mogu misliti kako je epidemija nešto što se događa drugima i daleko od nas - istaknuo je.

Izrazio je nadu da će država donijeti odluku o otpisu dijela potraživanja, jer samo odgoda plaćanja neće riješiti problem.

- Ne znamo koliko će ovo potrajati, ali budemo li po okončanju epidemije morali platiti i redovne obveze i dugove koji će se u međuvremenu stvoriti, obrtnici će se naći u teškom položaju. Komunicirao sam s mnogima, neki su već počeli otpuštati dio radnika, a vjerujem da nikomu nije u interesu da se obrti zatvaraju - naglasio je Francuzević, ponavljajući kako zdravlje jest prioritet, no treba misliti i na opstanak obrtnika.

Dragana Korpoš
BLAGAJNA KOMUNALCA U BOROVU NASELJU
Radi osiguranja što veće razine sigurnosti i zaštite građana te prevencije širenja koronavirusa, a uzevši u obzir potrebe nastavka obavljanja poslova i ostvarivanja usluga iz nadležnosti poduzeća Komunalac, korisnicima će biti na raspolaganju Služba za korisnike i blagajna u Borovu naselju, na adresi Ulica Domovinskog rata 1. Radno je vrijeme od ponedjeljka do petka od 8 do 13 sati. Iz Komunalca apeliraju na građane da, ako su u mogućnosti, plaćanja obavljaju elektroničkim putem te svu komunikaciju obavljaju preko e-maila info@komunalac-vu.hr i telefona 032/637-448. Ističu kako je zbog trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj od osobitog interesa zaštita zdravlja svih građana i poštovanje mjera prevencije.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana