Mozaik
GRUPA TEŠKA INDUSTRIJA IZDALA SPOT ZA “NOVO JE JUTRO”

Predvidjeli potres i prazne ulice
Objavljeno 29. ožujka, 2020.

"Novo je jutro", pjesma Teške industrije premijerno izvedena na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, dobila je videospot.

Angažirajući poznatog splitskog redatelja spotova Žaru Batinovića, članovi Teške industrije zasigurno nisu niti sanjali da bi kadrovi njihovog novog spota mogli na neki način ocrtavati današnju stvarnost. Autor pjesme i gitarist Teške industrije, Vedad Hadžiavdić, napisao je prekrasnu ljubavnu pjesmu u kojoj novo jutro daje vjeru u neku novu, bolju ljubav, a Žare Batinović slikom je na pomalo neobičan način povezao buru emocija koju proživljavamo zbog izgubljene ljubavi.

 

 - Prijatelji smo dugi niz godina i htjeli smo da nam za ovu pjesmu baš on napravi spot. Spot je krenuo u realizaciju potkraj 2019., i često mi je slao detalje spota, ali mi se nikako nisu sviđali jer su bili kataklizmični. Upozoravao sam ga da želim vedar spot, ali tvrdoglavi Dalmoš nije se dao smesti. Finalnu verziju dobio sam prije gotovo tri tjedna i bio sam zgrožen. Pitao sam ga čemu potresi i bijeg ljudi, čemu takva kataklizma, jer je pjesma pozitivna i govori o novom jutru i novom danu? Donio sam odluku da ne idem sa spotom van. Međutim, kad se potom u Zagrebu dogodio potres, sjetio sam se spota. Odvrtio sam ga ponovno i shvatio da je Žare predvidio sve ono što nam se događalo. Potres, zemlja okrenuta naglavačke, automobili i ulice bez ljudi, igrališta bez djece, žena u bijegu koja se pretvara u fenixa…, itd. Shvatio sam da ovakav spot sada itekako ima smisla - objasnio je Ivica Propadalo. T.K.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADIO OSIJEK: DANAS XI. MEMORIJAL DARKA PAURIĆA

U trosatnom programu na radiju i internetu nastupaju brojne tamburaške zvijezde

2

ORGANIZATORI OBJAVILI NOVI DATUM

20. EXIT festival održat će se od 13. do 16. kolovoza 2020.

3

SELFIE IZ SOBE IVAN HULJIĆ, GLAZBENIK I PRODUCENT

Nadam se što manje zamišljati koncerte i što prije ih doživjeti