Kultura
SPLITSKO GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA

Predstave pogledane 40.000 puta
Objavljeno 29. ožujka, 2020.
Splitsko Gradsko kazalište lutaka (GLK), bez obzira na koronavirus, online premijerama odabranih predstava održava program Kazališta na daljinu pa su tako tri predstave na internetu pregledane više od 40 tisuća puta, doznaje se u GKL.


Nakon premijere na Youtube kanalu sve predstave su učinili dostupnim za gledanje, do daljnjega. Najmlađi su tako do sada mogli vidjeti predstave Šporki Špiro i neposlušna Tonka, "Grga Čvarak", te "Stonoga Goga" koje su registrirale više od 40 tisuća pregleda, a glumci kazališta lutaka za svaku predstavu osmišljavaju i realiziraju posebnu video najavu.


"Nova online premijera je na programu danas u 18 sati, a riječ je o predstavi "Did i repa" autorskog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić, koja je osvojila brojne nagrade na kazališnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Predstava je smještena u mitsko selo Dalmatinske zagore i posvećena svim našim djedovima i bakama zbog kojih su naši životi bogatiji i ljepši, i kao takva u ovim će teškim danima uputiti na važnost međugeneracijske solidarnosti i brige za naše starije", navodi se u najavi predstave.


Nakon premijere predstava će biti dostupna stalno i besplatno na https://www.youtube.com/watch? =VdMwPxAnmSo. U najavi su i online premijere "Som na cilome svitu", "Glazbatorij", "Moj prijtelj Mačkodlak", "Lepeza mladosti" i druge nagrađivane predstave GKL-a Split,. Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook profilu GKL-a Split.


Gradsko kazalište lutaka Split otišlo je i korak dalje pripremajući materijale za metodološku obradu prikazivanih naslova kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave, a dostupni su na upit kazalištu. Hina
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike