Regija
NAČELNIK ŽUPANIJSKOG STOŽERA CZ POSJETIO STOŽER CZ GRADA ĐAKOVA

Ivanović: Dolazi proljetna sjetva koja je prioritet svih prioriteta
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
Grad Đakovo dnevno izda oko 100 propusnica

Vezani članci

GRAĐANI MOGU U NABAVKU

U Đakovu opet radi zatvorena tržnica

ĐAKOVO - Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, zamjenik župana Goran ivanović sastao se u Đakovu s vodstvom gradskog stožera CZ, izrazivši zadovoljstvo njegovim radom.


-U stožeru su ljudi koji najbolje poznaju svoj, u ovom slučaju ovaj teren; oni informiraju naš, županijski, a mi Nacionalni stožer. Đakovački stožer na čelu s načelnikom Antunom Galićem radi dobar posao, I ovdje je istaknut problem napuštanja mjesta prebivališta, a što je kao specifična poteškoća istaknuta i drugdje, no mjera vezana za to mora se poštivati s tim da je dobro što je Đakovo ipak centar. Razmišlja se da se ide prema gore s prijedlogom da se ponovno, kao nekada, ide na administrativne jedinice bivših općina koja bi u slučaju bivše općine Đakovo obuhvaćala cijelu Đakovštinu kao jednu administrativnu jedinicu, a čime bi se moglo olakšati poštivanje obveze o nenapuštanju mjesta prebivališta, rekao je Ivanović.

-Osim očuvanja zdravlja, cilj Županijskog stožera je i očuvanje ovdašnjeg gospodarstva. Dolazi proljetna sjetva koja je prioritet svih prioriteta, dodao je Ivanović, pozvavši građane na poštivanje mjera.


Načelnik stožera CZ grada Đakova Antun Galić rekao je kako je u Đakovu u subotu ujutro ponovno otvoren zatvoreni dio tržnice, da je nastavljena dezinfekcija svih frekventnih mjesta u gradu, da Grad dnevno izda stotinjak propusnica, a zahvalio je i na suradnji sa županijskim stožerom.

– Pred nama su izazovi, iz svega trebamo  svi izaći čvršći i jači. Izvršavamo sve obveze koje se stavljaju pred nas. Sagledat će se s višim instancama na koji način bii se mogla riješiti i prodaja voća, povrća i cvijeća, rekao je Galić. Dodao je da u Đakovu zasad nema niti jedan zaraženi koronavirusom. Uputio je apel građanima da se ne traže propusnice koje nisu opravdane te ih još jednom pozvao na poštivanje mjera, to više, dodao je, što su idući dani ključni u borbi protiv pandemije.
S.ŽUPAN

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike