Osijek
POKRENULI „KONVOJ” ZA SVOJE KORISNIKE

Rijeka ljubavi svakodnevno razvozi robu po cijelom gradu i prigradskim naseljima
Objavljeno 27. ožujka, 2020.

Ni kad su, opravdano, sve mjere zaštite podignute na najvišu razinu, humanitarna udruga „Rijeka ljubavi” nije prestala s radom. Naime, držeći se uputa maksimalne zaštite, podjelu proizvoda pred istek roka trajanja u što su ukomponirani i brojni proizvodi donatora, poput gljiva, mlijeka, higijenskih potrepština i dr., sad obavljaju ispred vrata svojih korisnika.


Umorna, ali zadovoljna je predsjednica udruge Štefica Čučak objavila je s radošću kako kreće „konvoj” Rijeke ljubavi, sastavljen od vozila u vlasništvu Roberta Semešija, Dominika Livaje, Tomislava Barišića te člana „Veselih bećara” iz Josipovca, Josipa Cvetkovića.

- I mi imamo kombi tako da je pet vozila svaki dan u pogonu. Pokrivamo područje cijeloga grada, odnosno sve gradske četvrti i mjesne odbore gdje žive naši korisnici. Krenuli smo prije nekoliko dana, a prethodno smo namirili sve stare i bolesne kao što to inače radimo, no kako se podjela proširila na korisnike koji su do sada dolazili k nama, imali smo potrebu za vozilima. Hvala svima koji su ih ustupili – naglašava Čučak, pojasnivši da se podjela obavlja uz obvezne maske i rukavice i razmak od najmanje dva metra.


Dogodi se, kaže, da koji korisnik ne bude u kući, no to je rijetkost. U tom slučaju paketi se vraćaju u Udrugu, a Čučak naglašava da korisnici za sada ne dolaze po nju, nego im se odveze u drugoj isporuci.


Iako su korisnici, razumljivo, zadovoljni ne samo što im paketi dolaze izravno na vrata, već i sa samim sadržajem, Čučak poziva sve donatore da se pridruže. U ovoj, ionako teškoj situaciji, kaže nadalje, dobro bi došla svaka donacija.


-  Tko god može donirati neka se javi. Mi ćemo poslati kombi i pokupiti donaciju, tako da za to ne moraju brinuti. Smatram da moramo biti složni i svi zajedno surađivati. Duboko vjerujem da ćemo pregrmjeti i ovaj virus koji nam je poremetio živote – poručuje Čučak čiji će „konvoj” ove subote voziti korisnicima s područja Višnjevca i Josipovca, a u ponedjeljak nastavljaju na retfalačkom području. Ne može, kaže, unaprijed znati cjelokupan raspored, niti točno vrijeme isporuke, jer proizvodi u „Rijeku ljubavi” stižu u različito vrijeme To ne priječi ovu vrijednu humanitarku i njezine volontere da neumorno slažu pakete i dostavljaju ih korisnicima. A oni se pak obavještavaju da, sukladno mjestu stanovanja, dočekaju svoje pakete. - Ionako ne smiju izlaziti van i svima njima, a i svim sugrađanima preporučujem da ostanu doma i pomognu sebi i drugima – naglašava Čučak. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike