Osijek
FUNKCIONIRANJE JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA U UVJETIMA OBUSTAVE

U autobuse GPP-a samo uz propusnicu poslodavca
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

Vezani članci

BOŠKO ANIČIĆ I JOSIP BEGOVIĆ - VOZAČI GPP-A U IZVANREDNOM PRIJEVOZU

Svi s dozvolama su korektni, a penzići se pokušavaju švercati

S obzirom na brojne upite o uvjetima korištenja javnog prijevoza GPP dodatno izvještava javnost o načinu funkcioniranja sustava javnog gradskog prijevoza u uvjetima obustave.

"Na temeljem Odluke Stožera civilne zaštite, GPP je od 22. ožujka privremeno obustavio javni gradski prijevoz te na temelju izražene potrebe osiguranja prijevoza za radnike koji imaju radnu obvezu i ne mogu svoj posao obavljati od kuće, od 23. ožujka organizirao je izvanredni prijevoz autobusima.

Vozni red organiziran je na način da se obavlja dovoz na posao od 5 do 8 sati, odvoz s posla od 14 do 18 sati te za treću smjenu od 21 do 22 sata. Da bi se uopće mogao uspostaviti izvanredni prijevoz GPP je morao osigurati određene uvjete, kao što su stalna sveobuhvatna dezinfekcija vozila koja izlaze na promet, dodatna dezinfekcija od strane zaposlenika GPP-a tijekom dnevnog prometovanja te osiguranje vozača od širenja zaraze na način da se ukinula svaka prodaja karata kod vozača. Također, strogo je zabranjen ulaz u vozila svim kategorijama putnika koji ne koriste opće, tzv. radničke kartice, odnosno svim korisnicima koji ne posjeduju potvrdu koju im je izdao poslodavac, a odnosi se na radnu obvezu. Sukladno tome, pri ulasku u vozilo korisnicima su vidljivo predočene upute obvezne dezinfekcije ruku na dozatoru kod ulaznih vrata i prijava valjanom karticom, a korisnici moraju posjedovati propusnicu koju im je izdao poslodavac. Za potrebe nadopune mjesečnih i isteklih godišnjih radničkih karata, od 25. ožujka do 5. travnja otvoreno je prodajno mjesto u Ulici Cara Hadrijana 1 (radnim danom od 8 do 15 sati), a radnici svoje mjesečne, ne i godišnje karte, mogu nadopuniti i na prodajnim mjestima Tiska.", stoji u priopćenju GPP-a. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike