Osijek
KUĆE ZA ODMOR U OPĆINI BILJE

Vlasnici mogu ostati u svojim vikendicama
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Na području općine Bilje ima dosta vikendica, odnosno kuća za odmor, pa direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Bilje Renata Forjan kaže da za njih imaju upute. Naime, s obzirom na situaciju s koronavirusom, Ministarstvo turizma izdalo je upute u vezi s prijavom gostiju u eVisitor sustav, kako bi se cjelokupna procedura registracija i prijava mogla odraditi online.

- Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučuje se svim građanima Republike Hrvatske koji su u proteklih nekoliko dana napustili svoje prebivalište, da se u isto vrate ako za to imaju mogućnost. Ako se ipak odluče ostati u mjestu privremenog boravka, pozivamo ih da poštuju propise te da se se prijave preko eVisitora, i to ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili tijekom sezone, uz prijavu i svih ostalih osoba koje borave u vikendici. Ako se nalaze kod stanovnika općine Bilje, ti ih stanovnici moraju prijaviti preko sustava eVisitor, bez obzira na to je li riječ o prijateljima, široj ili užoj obitelji. Predmetne obveze postoje i sada prema važećem zakonu, osim za članove uže obitelji kod stanovnika, što je iznimka zbog izvanrednih okolnosti - pojašnjava direktorica Forjan i dodaje da nema obveze prema osnovi turističke pristojbe.

- Ako postoje takve osobe unutar općine Bilje, molim da se jave Turističkoj zajednici općine Bilje na info@tzo-bilje.hr radi registracije - poručuje Forjan. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike