Regija
POMOĆ CK-U I SOCIJALNOJ SAMOPOSLUZI

Donirano 70.000 kuna za potrebite
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
NAŠICE - Kako su mjere za sigurnost i zaštitu zdravlja stanovništva uvelike otežale funkcioniranje u svakodnevici stanovnicima, a posebice starijim građanima, onima u samoizolaciji te starijim osobama koje nemaju odgovarajuću potrebitu pomoć od bližnjih, Grad Našice odlučio je novčanom donacijom pomoći Gradskom društvu Crvenog križa te udruzi Dar dobrote. Oni svakodnevno na terenu pomažu stanovništvu te ih opskrbljuju namirnicama. Tako su odlučili donirati 50.000 kuna Crvenom križu kako bi im pomogli u radu i dodatno potaknuli sve aktivnosti koje provode. Socijalnoj samoposluzi Grad je odlučio donirati 20.000 kuna kako bi se mogle osigurati namirnice njihovim korisnicima. Gradonačelnik Miletić rekao je kako ove dvije udruge zaslužuju iznimno velike pohvale u ovim kriznim trenutcima.

- Koristim ovu priliku da zahvalim Gradskom društvu Crvenog križa na vrijednom i marljivom radu tijekom cijele godine, a posebno u ovakvim kriznim situacijama. Zahvaljujem i na dostavi namirnica koju obavljaju svim starijim osobama koje nemaju nikoga da im pomogne, a i na svim njihovim drugim akcijama. Pohvaljujem i rad svih njihovih volontera i svih onih koji su uključeni u rad Crvenog križa. Čestitam i Udruzi Dar dobrote na njihovu radu – rekao je gradonačelnik te zahvalio i svim ostalim volonterima koji su se uključili u pomaganje potrebitima preko gradskih stranica i udruga, navijačkim skupinama te braniteljskim udrugama, koji su se maksimalno stavili na raspolaganje u ovim trenutcima.

U udruzi Dar dobrote i Socijalnoj samoposluzi, prema preporuci nadležnog Ministarstva, obustavljen je izravan rad s korisnicima. Kako navodi predsjednik udruge Robert Kresić, i u tim prvim danima od zatvaranja vrata Socijalne samoposluge, korisnicima su dostavljeni svi zaostatci za ožujak te su pojačani dodatni paketi koje su pripremili za korisnike.

- Police su ispražnjene kako bi se što veći paketi podijelili korisnicima. Grad Našice i gradonačelnik odazvali su se apelu pomoći te će osigurati novi krug paketa koji će biti još bogatiji. Grad je financijski pomogao pri realizaciji novih paketa te ovim putem zahvaljujem - rekao je Kresić te naglasio kako će ovisno o razvoju situacije djelovati u sljedećem razdoblju i tražiti daljnja rješenja za nestašicu proizvoda u samoposluzi. M.Ku.
U opskrbu uključen velik broj volontera
Crveni križ Našice od početka ove krize otvorio je SOS telefon 613-275 te poziva sve potrebite neka se jave te će im volonteri dostaviti potrebne namirnice. Kako navodi ravnatelj Crvenog križa Igor Feldi, dostava namirnica teče dobro te imaju dovoljan broj volontera. U rad su uključene i žene iz projekta “Zaželi” i volonteri iz udruge Prijateljstvo te je i grad Našice stavio na raspolaganje svoje volontere.
U udruzi Dar dobrote i Socijalnoj samoposluzi obustavljen je izravan rad s korisnicima
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike