Sport
MOK MURSA-OSIJEK

Savez je možda mogao pričekati s odlukom, ali ovo će sigurno potrajati
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

Izvanredne situacije zahtijevaju i teške odluke koje ne mogu svima biti jednako prihvatljive. Jednu takvu donio je još 17. ožujka Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza, a radi se o prekidu svih ligaških natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji, a poredak klubova u istim vrednovao se prema zatečenom stanju. HOS je tako prvi donio odluku koja nije bila laka, a koja, to je sve izvjesnije, čeka i ostale naše saveze.

Tako su odbojkaši Mursa-Osijeka završili na trećem mjestu Superlige u sezoni 2019./2020., što je korak naprijed u odnosu na prethodni natjecateljski ciklus.

Presudio poen više
- Naša glavna želja bila je održati se među četiri najbolje ekipe u državi. Osvajanjem drugog mjesta u osnovnom ligaškom poretku uspjeli smo izboriti mjesto u 1. jakosnoj skupini, što smo prema svemu onome prikazanom i zaslužili. Naravno, bili bismo sretniji da smo treće mjesto potvrdili do kraja na parketu, ali to su već odluke na koje mi nismo mogli nimalo utjecati - kaže trener Mario Teppert, koji jasno cilja na oduku HOS-a da se poredak u sezoni potvrdi nakon samo dvije odigrane utakmice.

Odluka je to koja nije svima baš najbolje sjela, a donesena je prije međusobnih obračuna momčadi koje se bore za prvo, odnosno treće mjesto.

- Bilo je jasno da će se u 1. skupini za primat boriti dvije Mladosti, dok ćemo mi s Rijekom voditi borbu za treću poziciju. Prije prekida svih natjecanja, ne samo odbojkaških, čekale su nas tri najvažnije utakmice u sezoni. U tjedna dana dvaput bismo igrali s Riječanima, a između toga bio je planiran okršaj polufinala Kupa protiv Splita koji službeno još nije odgođen. Naravno da bismo voljeli da smo uspjeli odigrati bar još te utakmice, ali situacija s pandemijom postojala je sve ozbiljnija, stoga je bilo za očekivati da će sve stati. Savez je možda mogao malo pričekati s konačnom odlukom o poretku, prolongirati je eventulano do početka travnja, ali evidentno je da aktivnosti prestaju na dulje vrijeme - smatra trener odbojkaša s Drave, koji su do trećeg mjesta stigli zahvaljujući jednom osvojenom poenu više od Rijeke. Stoga na Kvarneru nisu baš najbolje primili odluku o poretku.

Momčad na odmoru
- Rijeka je završila ispred nas u osnovnom dijelu ligaškog dijela, zahvaljujući boljem set-količniku. Na kraju smo imali isti broj bodova (44), a bili smo bolji u dva međusobna ogleda. U gostima smo uzeli bod (2:3), kod kuće sva tri (3:0). Naravno, bilo bi poštenije da smo stigli odigrati još preostala četiri kola, ali nismo iz objektivnih razloga. Da je ždrijeb bio drugačiji, možda bismo završili i drugi, mogli smo, istina, i kao četvrti, a da je tako ispalo, pomirili bismo se i s tim. Mislim da je najveći problem ipak odluka o prvaku. Zagrebačka Madost važila je za najvećeg favorita, Kaštelani su na kraju prvi zbog više osvojenih poena, a glavni rivali nisu se niti sučelili u domaćem prvenstvu, za razliku od nas i Riječana - pojašnjava Teppert, koji je raspustio momčad koju tko zna kada će opet imati na okupu.

- Zavladala je neizvjesnost, više ćemo znati kada se situacija smiri, treba vidjeti kako će se pandemija odraziti na kompletno stanje. Nakon toga moći ćemo detaljnije razmišljati i o sljedećoj sezoni, a ova je za nas, iako prerano, završila s pozitivnom ocjenom - zaključio je trener Mursa-Osijeka.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

Najčitanije iz rubrike