Crna kronika
POLICIJA PRIJAVILA 45-GODIŠNJAKA

Iako voziti ne smije, Osječanin pijan skrivio nesreću
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

OSIJEK - Neki su se vozači ovih dana, iščitava se iz policijskih izvještaja, prema svemu sudeći s koronavirusom odlučili boriti - alkoholom. Na njihovu žalost, u tom ih je stanju za upravljačima automobila zaustavila prometna policija. Prvo su u srijedu u Pleternici policajci zaustavili 35-godišnjaka koji je tijekom jutra s 2,10 promila alkohola u krvi vozio Seat, a u autu je prevozio pušku s ugrađenom optikom te pištolj s 98 komada streljiva.

Posla s pijanim vozačem imali su i osječki policajci, koji su u četvrtak u 15.35 u Belomanastirskoj ulici izišli na očevid prometne nesreće. Utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 45-godišnji Osječanin u jednom trenutku izgubio kontrolu nad upravljačem automobila i sletio s kolnika. Obavljenim alkotestom utvrđeno je da 45-godišnjak u krvi ima 1,91 promil alkohola, a policajci su iz postaje dobili informaciju kako vozač nije smio voziti jer mu je vozačka dozvola bila oduzeta zbog ranije počinjenog prekršaja. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41.300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do godine dana te 12 negativnih prekršajnih bodova.

Ako nadležni prekršajni sudac bude 45-godišnjaku odredio 12 negativnih bodova, vozačka dozvola će mu se ukinuti, i morat će ponovno polagati vozački ispit, ako želi opet voziti. S.Lacić

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike