Mozaik
OBJAVLJENI KONTROVERZNI MEMOARI

Woody Allen se prisjetio lijepih dana, ali odgovorio na optužbe
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
Konačno su objavljeni novi memoari kontroverznog holivudskog redatelja i glumca Woodyja Allena pod nazivom "Apropos of Nothing". Knjigu od 400 stranica objavila je izdavačka kuća Arcade Publishing, i to nakon što je prethodni izdavač Hachette Book Group odustao od objavljivanja zbog pritisaka vlastitih djelatnika, dijela medija, kao i Ronana Farrowa, sina Woodyja Allena koji se odrekao svog oca i zadržao majčino prezime.

Allen u "Apropos of Nothing" na početku opisuje odrastanje u New Yorku, ljubavne veze s Dianom Keaton i drugim ženama te rad na filmovima, od "Dana radija" i "Purpurne ruže Kaira" do "Annie Hall" i "Hannah i njezine sestre". Tu dolazimo do opisa odnosa s Mijom Farrow te optužbama kako je iskorištavao usvojenu kći Dylan Farrow, o čemu mediji posljednjih godina intenzivno pišu. Allen, koji je s Mijom Farrow proveo više od deset godina, prisjeća se sretnih dana koje je proveo s njom, ali su se odnosi hladili tijekom godina, posebice nakon 1987., odnosno nakon rođenja njihova sina Ronana. Što se tiče Allenova odnosa s Dylan Farrow, on piše kako je riječ o Mijinoj osveti.

- Nikada nisam dirnuo Dylan. Nikada nisam napravio nešto što bi se moglo pogrešno iskonstruirati kao njezino iskorištavanje. To je bila potpuna izmišljotina od početka do kraja. U jednom trenutku položio sam joj glavu u krilo, ali bio sam u sobi punoj ljudi koji su tijekom poslijepodneva gledali televiziju. Sigurno joj nisam napravio ništa neprilično - napisao je Allen o spornim događajima iz kolovoza 1992., kada je boravio u kući Mije Farrow u Connecticutu. Nakon dvije odvojene istrage protiv Allena nije podignuta optužnica, a urednica izdavačke kuće Arcade Publishing, Jeannette Seaver, u službenoj izjavi napisala je kako "u ovim čudnim vremenima, kada se istina često odbacuje kao ‘fake news‘, mi kao izdavači radije dajemo glas cijenjenom umjetniku, nego da ustuknemo pred onima koji ga žele utišati."

Allen je progovorio i o kontroverznoj ljubavnoj vezi sa svojom posvojenom kćeri Soon-Yi Previn. Kao što je tvrdio i prije, u memoarima piše kako je u osnovi već bio razdvojen od Mije Farrow kada je počeo vezu sa Soon-Yi, koja je mlađa od njega više od 30 godina. Knjigu "Apropos of Nothing" posvetio je upravo 49-godišnjoj Soon-Yi, s kojom je u braku od 1997., a zajedno imaju dvoje djece. Allen se u knjizi prisjetio i dana kada je Farrow otkrila njihovu vezu, kad je pronašla erotske fotografije Soon-Yi u njegovu stanu.

- Naravno da sam razumio Mijin šok, njezino zaprepaštenje, njezin bijes, sve - piše Allen u svojoj knjizi, ali i da ne žali zbog toga što su on i Soon-Yi postali ljubavnici te dodaje kako su ga znali pitati bi li ponovo započeo tu vezu da je znao kakve će sve reakcije izazivati i da je uvijek odgovarao da bi to odmah ponovo napravio. D. Miklić
Progovorio je i o kontroverznoj ljubavnoj vezi sa svojom posvojenom kćeri Soon-Yi Previn
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike