Mozaik
PLANIRA SE ODRŽAVANJE U SRPNJU

Prijave za Vukovar film festival do 17. svibnja
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
Unatoč trenutačnoj situaciji u Hrvatskoj oko epidemije koronavirusa Grad Vukovar i tvrtka Discovery film više nego ikada prije odlučni su u namjeri organiziranja još jednog, četrnaestog po redu, Vukovar film festivala. Natječaj za sudjelovanje bit će otvoren do 17. svibnja 2020. godine, a Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja bit će održan od 1. do 5. srpnja.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju: Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.

Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2019. godine. Zbog specifične situacije s epidemijom koronavirusa organizatori pozivaju i sve one voljne i željne sudjelovanja da prijave svoje kratke igrane, ili dokumentarne filmove, snimljene u izolaciji bez obzira na to radilo se o profesionalnim ili amaterskim filmašima, kako bi na taj način potaknuli kreativnost pojedinaca u ovim nezavidnim trenucima, ali i skrenuli pozornost da čak i u teškim vremenima ne smije nestati pozitivnog i optimističnog duha. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku, s tim da filmove za selektorski tim treba poslati na DVD formatu ili linkom na screener filma na email adresepress@vukovarfilmfestival.com ili seid@discoveryfilm.hr.

Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati popunjenu prijavnicu te životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada.

Nagrade Vukovar film festivala su: nagrada za najbolji dugometražni film - otkup prava na distribuciju, nagrada za najbolji kratkometražni film - 500 eura te nagrada za najbolji dokumentarni film - 1000 eura. D. Korpoš
Najčitanije iz rubrike