Regija
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Policijski službenik zaražen korona virusom na zadatku u Sisačko-moslavačkoj županiji
Objavljeno 27. ožujka, 2020.

POŽEGA

Policijski službenik, Požežanin koji se nalazio na radu na graničnim poslovima u Sisačko-moslavačkoj županiji, vratio se na područje Požeško-slavonske županije zaražen korona virusom Covid-19. Testiran je u Sisku i rezultat je bio pozitivan. Ovo je prva osoba s potvrđenom zarazom, pa se tako i ova županija, nakon nekoliko tjedana od kada je pandemija u Hrvatskoj, uvrstila među one u kojima ima zaraženih koronavirusom.
Vijest je potvrđena na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite, na kojem je dr. Ante Vitalija, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo, informirao kako zaražena osoba ima lakše simptome,  pa se u takvim slučajevima određuje izolacija i samoizolacija za sve njegove kontakte, te javljanje nadležnim dežurnim liječnicima. Do sada je ukupno testirano 17 osoba s područja Požeško-slavonske županije, 15 ih je bilo negativno, a za dvoje se čeka rezultat.
Policijska uprava i dalje provodi kontrole prometa na ulaznim pravcima i unutar Županije. Prema informacijama koje je iznio Branko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske, za 516 osoba određena je samoizolacija, izvršeno je 38 kontrola i utvrđeno da 19 osoba nije poštivalo mjere samoizolacije. Približan broj, a brojke se stalno mijenjaju, bilo je i onih koji nisu imali propusnice za prolaz. B.S.T.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike