Novosti
HOSPITALIZIRAN MUŠKARAC IZ NUŠTRA

Drugi oboljeli od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Objavljeno 26. ožujka, 2020.

Nakon što je prije dva dana nalaz testiranja na koronavirus potvrdio da je sredovječna žena iz županjske Posavine zaražena i hospitalizirana u vinkovačkoj Županijskoj općoj bolnici što je bila prva žrtva pandemije u najistočnijoj županiji, u četvrtak je zabilježen novi slučaj, osobe iz Nuštra.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić priopćio je novinarima kako je, nakon što se Vinkovcima  danas pronijela vijest o zaraženoj osobi u Nuštru, odmah inicirao sastanak Stožera civilne zaštite Vinkovaca.

- Odlučili smo dodatno kontrolirati međumjesni promet između Nuštra i Vinkovaca kako bi spriječili migracije građana,rekao je gradonačelnik Bosančić.

Prema dosadašnjim informacijama, riječ je o muškarcu iz Nuštra čiji je nalaz dostavljen u četvrtak, potvrdilo se da je pozitivan, i smješten  je u vinkovačku bolnicu na odjel gdje već leži jedna oboljela osoba. Za sada nije poznato njegovo zdravstveno stanje. U Nuštru kola priča kako se ovaj muškarac zarazio od muškarca koji je bio na radu u Austriji i po povratku se nije pridržavao mjera samoizolacije već je hodao po selu. Neslužbeno doznajemo, kako je u tijeku potraga za kliconošom kako bi bio testiran i, ako je potrebno, hospitaliziran.

Za sada u Vukovarsko-srijemskoj je dvoje oboljelih od koronavirusa.
M.Flego

Možda ste propustili...