Sport
ZDRAVLJE JE MNOGO VAŽNIJE OD NOGOMETA

Santiago Bernabeu je skladište lijekova
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
U Španjolskoj je alarmantna situacija s pandemijom Covida-19, tisuće ljudi su zaražene, a golem broj je i umrlih. U tijeku borbe sa zarazom život kao da je stao, Španjolce se moli da ostanu u kućama, a sport je u ovom trenutku postao sporedan.

Lokalnoj zajednici mnogo pomaže i jedno od najpoznatijih sportskih društava na svijetu - Real Madrid. Prije nekoliko dana objavljeno je kako je "kraljevski" nogometni klub darovao značajna sredstva gradu Madridu za kupnju lijekova i medicinske opreme, a jučer je stigla vijest kako se stadion Reala, kultni Santiago Bernabeu, pretvara u skladište medicinskog materijala i pribora.

Stadion će služiti za opskrbu i distribuciju strateških zdravstvenih proizvoda usmjerenih na borbu protiv pandemije Covida-19.

Upravo sa stadiona će se sav materijal dostavljati španjolskim zdravstvenim ustanovama kako bi se na što bolji i efikasniji način iskoristili svi resursi.

Madrid je trenutačno najveće žarište koronavirusa u Španjolskoj u kojoj je više od 4000 umrlih.

U ovim teškim vremenima mnogi sportaši iz cijelog svijeta svojim izdašnim donacijama pomažu bolnicama i najugroženijim skupinama stanovništva. Nogometaši zarađuju golem novac, ali nisu ostali imuni na ovu pandemiju, pa su mnogi posegnuli duboko u džep kako bi pomogli, donacije najviše idu za kupnju lijekova, respiratora i druge medicinske opreme. I. Li.
Ivana Liović
SAVEZ ĆE POZAJMITI NOVAC KLUBOVIMA
Španjolski nogometni savez je za rješavanje financijskih problema svojih klubova, kojima zbog pandemije koronavirusa prijeti stečaj, namijenio pola milijarde eura. Novac će biti uplaćen klubovima koji ne mogu tražiti nadoknadu izgubljenih televizijskih prava iz razdoblja kada se utakmice ne igraju. No “kvaka” je u tome što Savez taj novac neće darovati, nego pozajmiti klubovima, koji za otplatu imaju pet godina. Savez je odlučio pomoći amaterskim, ženskim i muškim nogometnim klubovima pozajmicom od četiri milijuna eura.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike