TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC: KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI

Trijumfalno putovanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost čovječanstva
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Prva epizoda serije bit će premijerno prikazana 29. ožujka, u 22 sata, a nove nastavke možete pratiti nedjeljom u isto vrijeme

Od autorskog tima kojeg čine Ann Druyan, Seth MacFarlane, Brannon Braga i Jason Clark, uz svjetski poznatog astrofizičara Neila deGrassea Tysona u ulozi voditelja, “Kozmos: Mogući svjetovi”, predstavlja uzbudljivu odiseju koja gledateljima daruje nevjerojatan uvid u znanstvene perspektive.

Svjetski poznati vizionar
Prije mnogo desetljeća mladi Carl Sagan sanjario je ležeći na tepihu u svome stanu i zamišljao nešto sasvim posebno: crtež ispunjen dječakovim snovima o svemirskom dobu i međuzvjezdanim istraživanjima. Svjetski priznati vizionar Sagan živio je svoje snove i podijelio ih sa svijetom u znanstvenoj dokumentarnoj seriji “Kozmos: Osobno putovanje”, i tako je nastala najomiljenija znanstvena franšiza u televizijskoj povijesti. Sada, 40 godina nakon što je ovo epsko putovanje prvi put predstavljeno svjetskoj publici, svemirska pustolovina doseže nove vrhunce avanture u dugoočekivanoj trećoj sezoni serije “Kozmos: Mogući svjetovi”.

Nova sezona emisije “Kozmos: Mogući svjetovi” počinje se prikazivati 29. ožujka, u 22 sati, na National Geographicu, a na čelu autorskog tima je Saganova suradnica Ann Druyan koja hrabro pomiče granice i čini ovu sezonu najambicioznijom do sada. U svom beskrajnom traganju za znanjem, najnovija sezona serije “Kozmos” svojim prepoznatljivim pripovijedanjem temeljenim na činjenicama, gledateljima na jednostavan način pojašnjava kompleksne znanstvene koncepte. Pustolovina je to koja potiče na razmišljanje i promiče mogućnosti čovječanstva u svemiru. U ovoj sezoni vidjet ćemo putovanje u prošla vremena te otkriti nedovoljno poznate znanstvene heroje koji su žrtvovali sve u potrazi za znanstvenim otkrićima. Serija vodi gledatelje do skrivenog mjesta na kojem je možda počeo život na Zemlji, u izgubljene svjetove naših predaka i na moguće svjetove naših dalekih potomaka.

Najambicioznija
sezona franšize
- Kozmos je mnogo više od filmskog putovanja, nadamo se da ćemo potaknuti publiku diljem svijeta na svetu potragu u srce znanosti. Upoznat ćete nove heroje koji su bili spremni odreći se svog života samo da ne govore laži ili ugrožavaju budućnost - objašnjava Druyan, koja je nagrađena nagradama Emmy i Peabody za scenarij i produkciju druge sezone, “Kozmos: Odiseja u prostorvremenu”. “Kozmos: Mogući svjetovi” vizija je budućnosti koja nas i dalje čeka, ako budemo imali dovoljno pameti i volje da djelujemo sukladno onome što nam znanstvenici uporno ponavljaju.“

- “Kozmos: Mogući svjetovi” nastavlja vječnu potragu za odgovorima o nama samima u svemiru - rekao je Tyson. „Serija istražuje isprepletenu tapiseriju koju predstavlja život na Zemlji i poziva nas da se prisjetimo te istine dok kolektivno gradimo budućnost civilizacije.“

- Važnost kontinuiranog ulaganja naše vrste u znanost mora biti na prvome mjestu. Dok težimo k dubljem razumijevanju svemira oko nas, čast mi je imati malu ulogu u uzdizanju te strasti, kao dio tima producenata serije Kozmos - rekao je izvršni producent MacFarlane, koji je u seriji također posudio glas predsjedniku Trumanu.

Ova sezona najambicioznija je sezona franšize, s 13 epizoda snimljenih na 19 lokacija u 11 zemalja, i ekipom s više od tisuću talentiranih pojedinaca različitih struka, uključujući glumce koji su posudili glasove, sve kako bi gledatelje odveli na put do udaljenih zvijezda i nepoznatih granica.

Tijekom cijele sezone slušat ćete glasove brojnih glumaca, među kojima su Sir Patrick Stewart, Viggo Mortensen i Judd Hirsch. Sasha Sagan, kći Anne Druyan i Carla Sagana, pojavljuje se u nekoliko epizoda u ulozi Saganove majke Rachel Gruber Sagan.

Pripremio: Nikola KUČAR
Možda ste propustili...

BANANA ZVUK I KANDŽIJA PREDSTAVLJAJU PJESMU “OPG”

Imaju rješenje za recesiju i krizu

TREĆA SEZONA “NAVY CIS NEW ORLEANS” NA FOX CRIMEU

Kada se pretjerana dekadencija omakne kontroli

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

2

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta