TvObzor
HRT: PREMIJERA SERIJE "MALA BUBNJARICA"

Ekranizacija istoimenog bestselera Johna le Carréa
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Prva epizoda na rasporedu je 3. travnja u 22.35 na drugom programu HRT-a

Serija “Mala bubnjarica” temelji se na istoimenom bestseleru Johna le Carréa. To je strastvena ljubavna priča i triler koji će vas potpuno zaokupiti. Priča je jednako smiona sada kao što je bila kad je knjiga prvi put objavljena; to je prikaz svijeta u kojem su granice između junaka i zlikovaca te ljubavi i mržnje opasno nejasne. Taj uzbudljivi triler događa se krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća i pratimo Charlie (Florence Pugh), mladu, vatrenu, ali neostvarenu britansku glumicu punu ideala. Na odmoru u Grčkoj ona upoznaje tajanstvenoga Beckera (Alexander Skarsgard) i on njezinu odlučnost stavlja na kušnju. Brzo postane jasno da je lažno prikazao svoje namjere i uvlači je u zamršene planove vrhunskoga špijuna Kurtza (Michael Shannon).

Charlie se upušta u zahtjevnu ulogu dvostruke agentice u “životnoj predstavi”. No iako je prirodno nadarena za taj zadatak, neizbježno biva uvučena u opasni svijet dvoličnosti i kompromitirane ljudskosti. “Mala bubnjarica” isprepleće ljubav i mržnju, istinito i izmišljeno, ispravno i pogrešno te ispreda napetu i eksplozivnu priču o špijunaži i međunarodnim intrigama na najvišoj razini.

Slavni korejski redatelj Chan-wook Park režirao je seriju, dok su autori scenarija Claire Wilson i Michael Lesslie. Knjiga je već prije bila adaptirana za film, koji je 1984. godine snimio George Roy Hill, autor naslova poput “Butch Cassidy i Sundance Kid”, “Žalac” ili “Svijet po Garpu”, a u njemu su glavne uloge odigrali Diane Keaton, Yorgo Voyagis i Klaus Kinski. U serijalu glavne uloge igraju Michael Shannon, dvaput nominiran za Oscara za filmove “Put oslobođenja” i “Noćne životinje”, koji tumači ulogu Martina Kurtza, izraelskog špijuna koji radi u tajnoj organizaciji za suzbijanje terorizma, Alexander Skarsgård (serije “Generation Kill”, “Okus krvi” i “Male laži”) kao Gadi Becker, misteriozni izraelski agent, te Florence Pugh koja se proslavila ulogom u hvaljenom filmu “Lady Macbeth” redatelja Williama Oldroyda.

Nikola Kučar
PRVE DVIJE EPIZODE
Charlie, vatrena i briljantna mlada glumica, u Grčkoj upoznaje tajanstvenog neznanca. Obavještajac Kurtz traži počinitelje bombaškog napada u Njemačkoj. Zagonetni Jose vodi Charlie u uzbudljiv obilazak Grčke. Kurtzova zamršena operacija nastavlja se dok se kompleksne niti dviju priča ne isprepletu. Kurtz Charlie obećava životnu ulogu i regrutira je za infiltriranje u opasnu ćeliju revolucionara. Charlie i Becker glume ljubavnike da bi njoj osigurali uvjerljivu priču i granica između glume i stvarnosti sve je manje jasna.
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike