Mozaik
AKCIJA HRVATSKE DISKOGRAFSKE UDRUGE

Neka glazba nikad ne utihne i neka nam bude drag prijatelj
Objavljeno 27. ožujka, 2020.

Akcijom "Pjevajmo za Zagreb" poznati hrvatski glazbenici, kao i brojni građani, pjesmom i pozitivnom energijom donijet će dašak nade i najljepše stihove o Zagrebu u domove obitelji diljem Hrvatske.

"Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji", rekao je Platon. U doba velike borbe s koronavirusom i teške situacije u Zagrebu, koji je pogođen potresom, glazba je potrebnija više nego ikada prije. Upravo zato hrvatski glazbenici, ali i obični građani, odlučili su se ujediniti u akciji "Pjevajmo za Zagreb" te otpjevati par stihova i posvetiti ih našem glavnom gradu i tako akciji dati svoj glazbeni doprinos.

Akciji je, koju je pokrenula Hrvatska diskografska udruga, cilj donijeti svima dobro znane stihove o Zagrebu, kao i vedriju atmosferu u domove građana, kako bi im pomogli da dane izolacije provedu u pjesmi i što boljem raspoloženju. Kampanja kojoj se mogu pridružiti svi glazbenici, osobe iz javnog života i građani bit će plasirana na službenoj Facebook i Instagram-stranici Hrvatske diskografske udruge. Prva od njih koja je to već učinila bila je poznata regionalna pjevačica Neda Ukraden, a kampanji su se dosada pridružili poznati glazbenici: Šima Jovanovac, Mia Dimšić, Đani Stipaničev, Tomislav Bralić, Goran Karan, Saša Lozar, Antonija Šola, Kim Verson, Chui, Bojan Jambrošić i mnogi drugi.

- Pozivamo sve da se uključe u ovu kampanju tako da pošalju svoje snimke na e-mail adresu hdu@hdu.hr, koje će zatim biti objavljene na Facebooku i Instagram-stranici HDU, ili da prilikom objave snimaka na vlastitim profilima koriste službeni hashtag akcije #PjevajmoZaZagreb i označe profile HDU. Kampanja je dio manifestacije Mjesec glazbe u Zagrebu, koja se ove godine neće održati na ulicama našeg glavnog grada, ali zato smo njezin mali dio preselili u vaše domove. Neka glazba nikad ne utihne i neka nam bude drag prijatelj dok odgovorno sjedimo u našim domovima kako bismo zaštitili sebe i svoje najbliže - poručuju iz HDU. Ovom kampanjom građanima se nastoje prenijeti pozitivne misli, snaga zajedništva i vjera u skorašnji dolazak boljih vremena.

Službena Facebook-stranica je facebook.com/HrvatskaDiskografskaUdruga/; službeni Instagram-profil je @hrvatska.diskografska.udruga, a službeni hashtag akcije je #PjevajmoZaZagreb. T.K.
Cilj je donijeti svima dobro znane stihove o Zagrebu, kao i vedriju atmosferu u domove građana
Možda ste propustili...

POZNAT PO RADU S BENDOM KISS

Iznenada preminuo gitarist Bob Kulick

KARLO CVETKOVIĆ FRONTMEN OSJEČKOG SASTAVA LEGE I MEDICINSKI TEHNIČAR

Još tražimo najbolji zvuk i želimo iznenaditi slušatelje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LEGENDA SPAGHETTI VESTERNA I AMERIČKOG FILMA

Clint Eastwood slavi 90. rođendan

2

POZNAT PO RADU S BENDOM KISS

Iznenada preminuo gitarist Bob Kulick

3

POZNATO JE KAD U ZAGREB DOLAZI LEGENDARNI BEND

Simple Minds stižu 6. srpnja 2021.