Kultura
PETKOM NOVI PROJEKT HNK-A ZADAR

"Ostavljam te" za Svjetski dan kazališta
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Kako bi svima bar malo uljepšala ove trenutke u izolaciji, ekipa HNK-a Zadar odlučila je petkom u 20 sati emitirati svoje ponajbolje predstave preko YouTube kanala, a linkove će postaviti na svojoj facebook-stranici.


Ovog petka, 27. ožujka, u povodu Svjetskog dana kazališta prisjetit ćemo se nagrađene te jedne od najizvođenijih predstava HNK-a Zadar, Ostavljam te u režiji Matjaža Latina, za koju je dramska prvakinja Jasna Ančić 2017. nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavi. U predstavi igraju i Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Ćićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski. Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medija, kazališne kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.


Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istodobno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi. Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su u braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ‘‘Ostavljam te!‘‘. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihova odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojemu nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban značaj ovoj predstavi. Matjažu Latinu režija predstave ‘‘Ostavljam te‘‘ bila je prva suradnja s HNK-om Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazališta još i televizija te film, režija i gluma. N.Vek.
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike