Regija
DJEČJI VRTIĆ VINKOVCI

Online dječji vrtić Vinkovci pun pogodak za predškolsku djecu
Objavljeno 26. ožujka, 2020.

VINKOVCI - Na inicijativu ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Suzane Zidar, s radom je započeo i online vrtić za predškolsku djecu, odnosno svakodnevno na Facebook stranici Online Dječji vrtić Vinkovci emitira se program od 10.00 do 10.30 putem kratkih video klipova.

- Budući da se nalazimo u pandemijskoj situaciji koja je zahvatila cijeli svijet, a uzrokovana je pojavom virusa Covid-19, te smo na neki način spriječene obavljati naš odgojno - obrazovni rad, prihvatile smo inicijativu naše ravnateljice gosp. Suzane Zidar te osnovale našu službenu Facebook stranicu Online Dječji vrtić Vinkovci. Svakodnevno se bavimo snimanjem kratkih video klipova iz kućne atmosfere koji su namijenjeni djeci te na taj način ih pokušavamo zabaviti, animirati i potaknuti i poslati im poruku kako ih u ova vremena koja su nas zadesila nismo zaboravili i kako mislimo na njih i koliko su nam važni. Video sadržaji koje svakodnevno emitiramo su sačinjeni od tjelesnih aktivnosti, dramskih aktivnosti, likovno-kreativnih aktivnosti, matematičkih aktivnosti, glazbenih aktivnost. prisutnosti pričanja i čitanja priča je postala naša svakodnevnica.

Posebno nas veseli što je u javnosti ideja o ovakvom načinu rada i djelovanja na daljinu jako lijepo prihvaćena. Na svakodnevnoj razini bilježimo lijepe i ugodne komentare, uključujući veliki broj dijeljenja, lajkova i pregleda (oko 20.000 tisuća), te nas sve to dodatno motivira i ohrabruje za daljnji rad, da sve ovo što radimo-dobro radimo i da tako nastavimo u budućnosti, rekla je Ljubica Jukić, administrator stranice Online DV Vinkovci i odgajateljica u Dječjem vrtiću Stribor.

Prema riječima Ljubice Jukić, posebna zahvala ide  svim kolegicama koje svakodnevno snimaju i trude se,  a  veliko hvala djeci i roditeljima koji ih vjerno prate i gledaju.

Ravnateljica Suzana Zidar rekla je da  je ovom inicijativom željela pomoći predškolskoj djeci, kako bi im uljepšali boravak u kući:
-Vjerujem da će svatko uspjeti pronaći nešto za sebe  i na taj način “skratiti” vrijeme  u novonastaloj situaciji. Mislimo na sve vas, čuvajte se i vjerujem  da se ubrzo vidimo u našim vrtićima.'', rekla je Suzana Zidar.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike