Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U tri dana čak 31 osoba
pobjegla iz samoizolacije
Objavljeno 26. ožujka, 2020.

U protekla tri dana 31 osoba napustila je samoizolaciju u Osječko-baranjskoj županiji. U srijedu ih je uhvaćeno 6, kao i u utorak, a najviše i to čak 19 uhvaćeno je u ponedjeljak.


 
- U protekla 24 sata zaprimili smo 15 dojava o kršenju samoizolacije. U šest slučajeva to smo i potvrdili i to tri po dojavi građana, dva po prijavi ljekarnika a jednog je otkrila policija. Trenutno je u samoizolaciji 1041 osoba. U srijedu smo vratili tri osobe koje su pokušale ući u područja u kojima nemaju prebivalište ili stalno boravište, a vratili smo tri vozila sa pet osoba koje nisu imale valjane propusnice - rekao je Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske, na konferenciji za medije Kriznog stožera osječko-baranjske županije.

 

Kako doznajemo iz policije o svim kršenjima samoizolacije obavještava se državni inspektorat te će neodgovorni građani biti novčano kažnjeni.

 

- Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.

 

Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave - poručuju iz PU osječko-baranjske. S.Lacić

Možda ste propustili...