Sport
NAŠ TENISKI SAVEZ U SVOM FILMU

HTS troši na sebe, a za klubove traži pomoć od države
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Hrvatski teniski savez je zatražio pomoć od države, a to će u idućem razdoblju možda učiniti i ostali (siromašniji) sportski savezi kako bi očuvali radna mjesta u svojim udrugama - neprofitnim organizacijama. U pismu koje potpisuje predsjednica HTS-a Nikolina Babić navodi se kako je ovo apel ili zahtjev u svrhu opstanka klubova i svih onih koji sudjeluju u njihovu očuvanju i radu.


- HTS, koji okuplja više od 120 klubova, uputio je zahtjev prema predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću i Središnjem državnom uredu za šport za hitnim postupkom mjera za očuvanje radnih mjesta u športskim udrugama - neprofitnim organizacijama. Paketom mjera u ovo doba koronavirusa od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i paketom mjera od strane Središnjeg državnog ureda za šport nije predviđeno sufinanciranje troškova rada trenera niti bilo kojeg drugog osoblja u klubovima registriranim kao udruge građana, odnosno neprofitnih organizacija - navodi HTS.


HTS navodi 120 klubova, ali ne spominje da nisu svi neprofitne organizacije. No to je HTS, a njegovi čelnici očito žive u nekom paralelnom svijetu. U trenutku kada savezi koji imaju novca gledaju kako pomoći bolnicama i najranjivijoj skupini ljudi u Hrvatskoj, oni traže pomoć od države koja se bori s koronavirusom i krizom na sve strane. HTS nije siromašan, ali ni za živu glavu ne iznosi podatak koliko ima novca na svom računu, na što i kako ga troši i u kolikoj mjeri uopće pomaže HR klubovima. Hrvatski tenisači su 2018. osvojili Davis Cup, lani su igrali na velikoj završnici u Madridu i za to Savez dobiva novac. Tu je još i novac od te iste države i sponzora, ali u ovim teškim vremenima Savez ne razmišlja nešto udijeliti klubovima, ipak, lakše je misliti na sebe i tražiti od države. A da je apel sramotan, posebice za Savez koji je, neslužbeno samo lani potrošio dva milijuna kuna na putne troškove, slažu se navodno i naši vrhunski tenisači, ali i mnogi klubovi i teniski radnici. Slavonci su, malo je reći, ogorčeni.
- Teniski savez Osječko-baranjske županije ograđuje se od zahtjeva HTS-a (prema odluci Upravnog suda nelegalnog vodstva) za traženje pomoći od Vlade RH da se osiguraju plaće trenerima koji rade u klubovima ili udrugama koji su trenutno u stanju mirovanja zbog koronavirusa. Hrvatska se suočava s najgorom krizom od Domovinskog rata, uz to nam je Zagreb pogodio jak potres, medicinsko osoblje pada s nogu, prodavači i vozači se ubijaju od posla..., a oni bi pomoć od države od koje godišnje dobivaju pet milijuna kuna, pa samo HOO daje više od tri milijuna. Ovaj apel je jadan, neshvatljiv i neprihvatljiv i mi ne stojimo iza ovog sramotnog dopisa Vladi RH - kaže predsjednik Teniskog saveza OBŽ-a Vatroslav Šrajer. I. Liović
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana