Sport
VRIJEDAN REZULTAT

Hoće li Đakovo ponovno
postati grad rukometa?
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Matični klub Domagoja Duvnjaka na slavne dane podsjeća plasmanom u četvrtfinale Kupa Hrvatske

Prošle sezone rukometaši Đakova ispali su iz Prve hrvatske lige što je zapravo drugi rang natjecanja hrvatskog muškog rukometa. Trenutačno participiraju u Drugoj HRL "istok" gdje zauzimaju treću poziciju, iza Slatine i druge momčadi NEXE-a.

Klub koji je dugo godina igrao u elitnom razredu hrvatskog rukometa i čiji je najslavniji i najbolji izdanak jedan od ponajboljih rukometaša svijeta Domagoj Duvnjak, nedavno je podsjetio na slavne dane. U osmini finala Kupa Hrvatske svladali su Solin 31:23 te ostvarili plasman u četvrtfinale hrvatskog kupa.

- Vidjelo se na početku susreta kako među dečkima vlada određeni grč. Međutim, kako je utakmica prolazila igrali su sve bolje. Konačni rezultat najbolje govori tome u prilog. Treba reći kako smo izbacili momčad koja igra u rangu više od nas - rekao je Domagoj Perlić, trener rukometaša Đakova, koji je na klupi od prošle sezone.

Rukomet u Đakovu se trenutačno ne igra, ali i dalje živi. S većim ili manjim problemima koje imaju valjda sve sredine. Od nedostatka sredstava, pa do pojave nezadovoljstva roditelja mladih igrača. Zimus su se tako dogodili i odlasci mladih igrača u izravnu konkurenciju NEXE 2. Međutim, i dalje je konstanta rad s mladima. I dalje djeluje šest kategorija, više od stotinu djece, s njima rade sve redom bivši đakovački rukometaši. U klubu je nekolicina igrača u mlađim reprezentativnim selekcijama, poput Marina Božičevića, desnog krila kadetske reprezentacije Hrvatske i člana seniorske momčadi, što je također đakovačka tradicija pružanja prigode vrlo mladim, ali darovitim igračima.

Konstanta je i publika na đakovačkim utakmicama.

- Naravno, publike je manje nego kada smo igrali Premijer ligu, ali mislim kako bi to bilo otprilike i danas u prosjeku Premijer ligaša. Nanizali samo u drugom dijelu sezone pet pobjeda. Dogodilo nam se da smo tri utakmice u gostima, sada smo pobijedili u Kupu i siguran sam kako bi na sljedećoj domaćoj utakmici bilo mnogo više gledatelja. Nama je sigurno ovaj prekid došao u lošem trenutku. Igramo dobro, nanizali smo pobjede, a sada moramo sve prekinuti uz neizvjesnost kada će se sve nastaviti - rekao je Perlić.

Ostaje žal zbog trenutačnog prekida sezone i što bi u Đakovu u četvrtfinalu Kupa vjerojatno gostovao netko od premijerligaša, možda i one najbolje momčadi PPD Zagreb i NEXE.

- Uvjeren sam da tko god dođe u Đakovo, a vjerujem kako će se sezona nastaviti, kako će to biti pravi spektakl i da će tribine biti pune. Na žalost, trenutačno je ovakva situacija, ali nismo iznimke. Kako je nama tako je i drugima - zaključio je Perlić.

Krešimir Lacković
POSTOJE PRVOLIGAŠKE AMBICIJE
Đakovački klub je imao ambiciju već ove sezone vratiti se u Prvu HRL. Trenutačno su na trećem mjestu, ali u ovom vremenu neizvjesnosti ništa nije sigurno. Prvenstveno kada će se i hoće li se prvenstvo uopće nmastaviti.

- Sada je to sve neizvjesno. Vodila se dosad borba između druge momčadi NEXE-a, koja ima ambicije ulaska u viši rang te Slatine. Ovoga proljeća trebali bismo u goste u Našice, a ta bi utakmica bila prilično usmjerila stvari oko novog prvoligfaša. Taman nam je dobro krenulo, ali morali smo na stanku, no zdravlje je najvažnije, tako da ovo definitivno nije vrijeme za rukomet - poručio je trener Perlić.
Najčitanije iz rubrike