Regija
GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA SLATINA:

Pripremamo se za vrijeme bez pandemije
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
SLATINA - Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, Ana Knežević, kaže da Knjižnica poštuje sve mjere Stožera civilne zaštite RH i preporuke Hrvatskoga knjižničarskog društva, koje prenosi odgovore dežurne epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz način postupanja s građom i korisnicima knjižnica. Prema njihovim informacijama, nije zabilježeno dugotrajno zadržavanje virusa na knjižnoj građi, ali se knjige pri povratku u knjižnicu mogu prebrisati blagim dezinfekcijskim sredstvom. Zato je Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u tijeku procesa dezinfekcije cjelokupnoga knjižnog fonda - oko 57.000 knjiga.

- Knjižnica zaprima poštanske pošiljke koje redovito sadržavaju knjižnu građu, slijedeći pritom mjere zaštite, ali se knjižna građa ne može posuđivati korisnicima. U međuvremenu, pripremamo se za vrijeme bez koronavirusa pa smo obnovili i kupili najnovije lektirne naslove - rekla nam je ravnateljica Knjižnice Ana Knežević, koja trenutačno provodi Projekt nabave knjižne i neknjižne građe.

Taj projekt Ministarstvo kulture sufinancira sa 76.000 kuna, a u nabavi će sudjelovati i Grad Slatina kao osnivač te Knjižnica svojim vlastitim sredstvima. U tijeku je i nabava informatičke opreme, koju će Ministarstvo kulture sufinancirati s 10.000 kuna. P.Ž.
Možda ste propustili...

SVEČANO OTVOREN REKONSTRUIRAN I DOGRAĐEN DJEČJI VRTIĆ ''PUPOLJAK'

Grad Otok dobio moderan vrtić

PEDESET GODINA OD POLAGANJA ZAVJETA

Sestri Alemki od župljana pijanino

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEČANO OTVOREN REKONSTRUIRAN I DOGRAĐEN DJEČJI VRTIĆ ''PUPOLJAK'

Grad Otok dobio moderan vrtić

2

SPAČVA ULAŽE U POTENCIJALE

Zaposle sve koji su bili na praksi

3

KNJIGA PROF. DUBRAVKA MARIČIĆA ''MOJA SJEĆANJA NA SLAVONSKO-PODRAVSKU ŽELJEZNICU''

Gutmannova željeznica imala je značaja utjecaj na razvoj turizma općine Čačinci