Regija
ŠTEDNJA

Izmjene u vukovarskom proračunu su nužne
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
VUKOVAR - Gradsko vijeće održalo je sjednicu elektronskim putem te usvojilo Odluku o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava Grada. Odlukom se preusmjeravaju proračunska sredstava radi pomoći posebno pogođenim skupinama građana te donose mjere ušteda koje će dati poticaj za zadržavanje radnih mjesta, ali i rješavanje problema nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjena. Među ostalima, svi poslovni subjekti koji su zakupnici nekretnina u vlasništvu Grada, a kojima je poslovna aktivnost obustavljena, ograničena ili smanjena sukladno odlukama Stožera civilne zaštite RH, oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine i naknade za čišćenje zajedničkih dijelova zgrade do ukidanja protuepidemijskih mjera. Do daljnjeg se obveze plaćanja komunalne naknade oslobađaju obveznici koji obavljaju djelatnosti čiji se rad obustavlja, kao i obveznici čiji rad bude odlukama Civilnog stožera RH obustavljen radi suzbijanja epidemije.

Interventno će sufinancirati Socijalnu samoposlugu s 20.000 kuna. Usluge dječjih vrtića za ožujak roditelji će plaćati 50 posto mjesečnog iznosa, a za mjesece u kojima djeca neće pohađati vrtić bit će oslobođeni plaćanja. Obustavljaju se isplate udrugama kojima su odobrena sredstva sukladno Programu javnih potreba u sportu, osim isplate sredstava za ispunjavanje obveza iz radnog odnosa prema ugovorima o radu.

Obustavljaju se i isplate udrugama i vijećima nacionalnih manjina, osim udrugama koje su na temelju propisa izrijekom navedene kao provoditelj određene aktivnosti (poput Crvenog križa) i isplate sredstava koja su odobrena za ispunjavanja obveza iz radnog odnosa prema ugovorima o radu. D.K.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike