Osijek
RAD DJEČJEG VRTIĆA OSIJEK

Do daljnjega se odgađaju upisi u gradske vrtiće
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Osiguran model za nadoknadu novca koji su roditelji platili za uslugu u ožujku koju nisu mogli koristiti

S obzirom na to da je jasno kako vrtići umjesto prvotno najavljenih 14 dana ostaju zatvoreni do daljnjega, te da se u skladu s aktualnom situacijom ne preporuča nepotrebni dolazak građana u institucije, Dječji vrtić Osijek odgađa redovan upis u svoje programe za sljedeću pedagošku godinu, uz poruku roditeljima kako nema razloga za zabrinutost - sve će se stići!

Podsjetimo, redovni upisi u gradske vrtiće trebali su se održati u razdoblju od 30. ožujka do 10. travnja.

"S obzirom na izvanredne okolnosti, redovne upise za 2020./2021. kao i upise u kraći program predškole za 2020./2021. odgađamo do daljnjega. Molimo vas da redovito pratite službene stranice Dječjeg vrtića Osijek preko kojih ćemo vas pravovremeno informirati o svim aktivnostima Dječjeg vrtića Osijek. Oni koji su već prikupili svu potrebnu dokumentaciju i ispunili naše obrasce za upis koje smo prilikom objave upisa postavili na internetsku stranicu vrtića, neka se ne brinu - ni jedan od tih dokumenata nema rok trajanja, svi će biti važeći kada upis bude ponovno objavljen‘‘, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj.

Na upit postoji li mogućnost da se, ako izvanredne mjere potraju neočekivano dulje, redoviti upis obavi preko interneta, iz gradskih vrtića odgovaraju kako se ta opcija razmatra, no obzirom na to da je upitna njezina izvedivost, o tomu još uvijek nema govora.

Iz Dječjeg vrtića Osijek obavještavaju i sve roditelje koji su uoči zatvaranja vrtića (prethodno 16. ožujka) platili vrtić za cijeli mjesec, da će Uprava uzeti u obzir to što im je polovinu mjeseca usluga koju su platili bila nedostupna.

"Sukladno odluci Grada Osijeka, ako dijete nije i/ili neće koristiti usluge Dječjeg vrtića Osijek tijekom razdoblja od 16. ožujka 2020. do 15. svibnja 2020., roditelj je oslobođen plaćanja korištenja usluge Dječjeg vrtića Osijek za navedeno razdoblje i smatra se da koristi povlasticu neplaćanja usluge zbog korištenja godišnjeg odmora. Odluka se odnosi na roditelje djece s područja Grada Osijeka i Općine Čepin. Roditeljima, koji su već izvršili uplatu za mjesec ožujak, razlika uplate koja nije iskorištena upotrebljavanjem usluge, koristit će se za podmirenje sljedećih potraživanja Dječjeg vrtića Osijek u mjesecu kad dijete ponovo krene u vrtić", izvještavaju iz Uprave DVO-a.

Iz gradskih vrtića šalju i poruku roditeljima na koji način pristupiti informiranju djeteta o aktualnoj situaciji, uz naglasak na tomu kako je nužno razgovarati s djetetom, koliko god da roditelji možda misle da je to nepotrebno, kako oni sami ne bi stvarali svoje zaključke o "strašnom virusu".

“Ovih dana glavna i sveprisutna tema je koronavirus - na televiziji, radiju, društvenim mrežama. Djeca čuju i brinu se, znaju više nego što mi to često mislimo. Zato je važno da vi kao roditelji budete ti koji će djetetu dati pravodobne informacije u skladu s dobi djeteta. Ne dozvolite da djeca sama tumače naslove priča koje čuju u medijima jer mogu izvući mnogo pogrešnih zaključaka. Dječja mašta može razviti scenarije koji su mnogo strašniji od onoga što se zbilja događa ako ne pričamo o tome. Otvoren razgovor s vašom djecom može im pomoći da razumiju situaciju, pa čak i da pruže pozitivan doprinos za druge”, poručuju iz stručne službe Dječjeg vrtića Osijek.

Ivana Solar
NAJAVA DOLASKA DJETETA U VRTIĆ
Iz DVO-a mole roditelje da dolazak djeteta telefonski najave u svoj vrtić dan prije. Uz napomenu kako se dijete može dovesti i bez najave te da u svakome vrtiću za to dežuraju djelatnici. “Najava bi nam mnogo pomogla u organizaciji rada”, poručuje Štambuk Čabaj te ponavlja kako roditelji prilikom dovođenja djece u vrtić ne mogu ulaziti u objekte podcentra, odnosno da se prihvat djece obavlja na ulazu u vrtić.
Najčitanije iz rubrike